Sitede Ara

Siyonist rejime ABD'den para yağdı! Terör devletine 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım yapıldı...

Siyonist rejime ABD'den para yağdı! Terör devletine 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım yapıldı...

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, ABD'nin İsrail'e sağladığı askeri yardımın miktarı 17,9 milyar dolara ulaştı. 

Dünya

07.10.2024, 14:32

Brown Üniversitesi’nin Rhode Island eyaletinde yürüttüğü "Savaşın Maliyetleri Projesi" raporuna göre, Washington yönetiminin İsrail'e bu süre zarfında verdiği destek, Orta Doğu’daki çatışmaların tırmanmasına neden oldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yoğunlaştırdığı saldırılar, bölgede büyük bir insani krize yol açarken, ABD'nin bu saldırılara verdiği büyük destek uluslararası kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İNSAN HAKLARI SAVUNULARI ''SOYKIRIM'' OLARAK NİTELEDİ 

İsrail'in bu süreçte gerçekleştirdiği saldırılar, dünya genelinde birçok insan hakları savunucusu tarafından "soykırım" olarak nitelendirilirken, ABD'nin sunduğu askeri yardımların çatışmaları daha da körüklediği ifade ediliyor.

ABD ORTA DOĞU'DA VARLIĞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR 

Rapora göre, ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri yardımlar arasında top mermileri, 2 bin kiloluk sığınak deliciler ve hassas güdümlü bombalar yer alıyor. Bunun yanı sıra, İsrail'in Demir Kubbe ve David's Sling füze savunma sistemlerinin yenilenmesi için 4 milyar dolar harcanırken, silah ve jet yakıtı gibi ihtiyaçlar için de nakit yardımlar yapıldı. Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise ABD'nin Gazze'deki saldırıların ardından kendi askeri operasyonlarını artırmak için ek olarak 4,86 milyar dolar harcadığı oldu. Bu harcama, ABD’nin bölgedeki varlığını ve askeri gücünü daha da pekiştirdiği yorumlarına neden oluyor.

YARDIM MİKTARI DAHA FAZLA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR 

Araştırmacılar, ABD'nin İsrail'e yaptığı yardımların tüm detaylarına ulaşmanın mümkün olmadığını, bu nedenle belirtilen 17,9 milyar doların kısmi bir rakam olduğunu vurguluyor. Yardım miktarının gerçekte çok daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

Gazze’deki insani kriz büyürken, ABD’nin İsrail’e yönelik silah ve destek yardımları, dünya genelinde tepki topluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading