Slovenya hükümetinin Filistin'i tanıma kararına muhalefet engeli: Referandum talep edildi

Slovenya Meclisi'nde yarın Filistin devletinin tanınmasına ilişkin görüşme yapılacaktı. Bu görüşme muhalefetteki Slovenya Demokrat Partisi'nin referandum önergesi vermesi nedeniyle ertelendi.

Dünya

03.06.2024, 22:39

Slovenya hükümeti, İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin'i devlet olarak tanımaya karar vermiş, bunun için de 4 Haziran Salı günü mecliste bir görüşme yapılacağını duyurmuştu. Ancak muhalefette bulunan Slovenya Demokrat Partisi meclise referandum önergesi verdi. 

Partinin genel başkanı Janez Jansa, hümümetin aldığı Filistin'in tanıma kararının ülkeyi uzun vadede zor duruma sokacağını iddia ederek referandum talebinde bulunduklarını açıkladı. 

Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü Haberi Görüntüle

"SAMİMİYETSİZLİK YAPMAYIN"

Buna karşılık açıklama yapan Dışişleri bakanı Tanja Fajon, muhalefetin bu tavrının samimiyetsiz bir tavır olduğunu ifade ederek barışı savunmak isteyenlerin iki devletli çözümü de savunmaları gerektiğini aktardı. Slovenya Meclisi'nin muhalefetin referandum talebini reddetmesi bekleniyor. 

Slovenya Başbakanı Robert Golob, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla, bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımaya karar verdiklerini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading