Yandex Metrica

Sitede Ara

Slovenya'dan LGBT kararı: Eşcinsel evlilik veto edildi

Slovenya'dan LGBT kararı: Eşcinsel evlilik veto edildi

Slovenya eşcinsel evliliği ve eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmelerini veto etti.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Eşcinsel evliliklere yönelik dünya çapında tepkiler gelmeye devam ediyor. Slovenya Anayasa Mahkemesi, bugün 7'ye 1'lik bir kararla parlamentonun eşcinsel evlilik ve eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmesine ilişkin referandum yapılmasını engelledi. 

Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm bileşenlerinin ABD içinde üretilmesini isteyeceğiz Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm... Haberi Görüntüle

'EŞCİNSEL EVLİLİK REFERANDUMU KABUL EDİLEMEZ'

Mahkemeden yapılan açıklamada referandumun kabul edilemez olduğu belirtildi ve anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekildi. Parlamento'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Eşcinsel evlilik referandumunun kabul edilemez olduğuna karar verdi. Aldığımız başvuru doğrultusunda bu kararı değerlendirdik. Meclisin kararını yedi üye onayladı, biri ise karşı görüş bildirdi.

Gazze sınırına doğru yola çıktı! İsraillilerden isyan konvoyu: Netanyahu bizi terk etti! Gazze sınırına doğru yola çıktı! İsraillilerden isyan konvoyu: Netanyahu bizi... Haberi Görüntüle

'ÇOCUK EVLAT EDİNMELERİ YASA DIŞI'

Bu ülkede eşcinsellerin resmi bir birliktelik kurmaları ve çocukları evlat edinmeleri yasa dışıdır.

Slovenya parlamentosu geçtiğimiz ekim ayında evlilik eşitliği  konulu bir referandum düzenlemişti. Referandumdan çıkan ret kararının ardından bir sivil toplum kuruluşu kararın bozulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading