Yandex Metrica

Şok iddia: Putin'e suikast düzenlendi: Kamikaze dronlar Rus lideri hedef aldı

Şok iddia: Putin'e suikast düzenlendi: Kamikaze dronlar Rus lideri hedef aldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'den havalanan Kamikaze dronların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenlediği, Putin'in ölümcül dronlardan kıl payı kurtulduğu iddia edildi. Ukrayna haber servisi Pravda'nın haberine göre, Putin'in Soçi'deki evinin sadece birkaç km ötesine dron saldırısı düzenlendi.

Dünya

17.05.2024, 11:20

Harp sahasında Rusya'ya ciddi sıkıntılar yaratan Ukrayna ordusu, kamikaze dronlar saldırıları ile de Rusya'nın kritik noktalarını hedef almaya devam ediyor. Öyle ki kamikaze dronlar Rusya Devlet Başkanı Putin'i bile gözüne kestirdi.

Ukrayna haber servisi Pravda'nın haberine göre, Rus otokrat Soçi'deki mülkünü ziyaret ettikten sadece bir gün sonra bir kamikaze dron oradaki helikopter havaalanına çarptı. 

Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar bunu neden yapıyor? Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar... Haberi Görüntüle

PUTİN'E SUİKAST GİRİŞİMİ

Havaalanı Putin'in mülküne sadece 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve Rusya Devlet Başkanı tarafından Soçi'deki tatil villasını ziyaret etmek için düzenli olarak kullanılıyor. Saldırı girişiminin 1 Ekim'de, Putin'in Kazakistan Devlet Başkanı Qassym-Jomart Tokayev ile görüşmesinden sadece bir gün sonra gerçekleştiği düşünülüyor. 

Pravda, Ukrayna gizli servisinin yakın zamanda yayınladığı bir rapora atıfta bulunarak Ukrayna, Rusya'nın kalbini sökmeye hazırlanıyor ifadelerini kullandı.

Yeni geliştirilen Ukrayna'nın uzun menzilli insansız hava aracı Liutyi, henüz daha yeni ve deneyimsiz olmasına rağmen ikinci savaş görevini gerçekleştirdi. Pravda'ya göre Liutyi, Rusya'nın kalbinin derinliklerindeki hedefleri vurmada son derece etkili olduğunu şimdiden kanıtladı.

Ukraynalı istihbarat teşkilatı yetkilileri Pravda'ya verdiği demeçte, "Helikopter pistlerine çarptık ve birçok helikoptere hasar verdik. Ancak Adler'e saldırmamızdan bir gün önce Putin'in Tokayev'le orada görüştüğünü ilk başta bilmiyorduk. Putin, ikinci Liutyi saldırısının gerçekleştiği yerden 12 kilometre uzaktaydı. Bu daha sonra bize doğrulandı” ifadelerini kullandı.

Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve Moldova ile müzakereye başlıyor Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve... Haberi Görüntüle

KIRIM HEDEF ALINDI

Öte yandan sabah saatlerinde Kırım'ı hedef alan Rus ordusu 10 Ukrayna ATACMS füzesini düşürdüğünü duyurdu. 

Rusya Savunma Bakanlığı bugün, hava savunmasının, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Kırım yarımadasına gece boyunca ateşlediği ABD tasarımı 10 ATACMS orta menzilli füzeyi imha ettiğini duyurdu.

Telegram araclığı ile açıklamalarına devam eden aynı kaynak, Telegram aracılığıyla, Belgorod bölgesinde dokuz tek yönlü insansız hava aracının ve diğer çeşitli Ukrayna silahlarının imha edildiğini bildirdi. Ayrıca Kursk bölgesinde beş, Bryansk bölgesinde ise üç insansız hava aracının düşürülmesinden söz etti.

Rostov Valisi Vasily Golubev ise Telegram aracılığıyla Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracı saldırısı nedeniyle iki patlama meydana geldiğini açıklarken , herhangi bir yaralanma, hasar ve yangın olmadığını da sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading