Somali'de petrol ve doğalgaz var mı? Türkiye petrol çıkarırsa ne kadar alacak?

Somali'de petrol ve doğalgaz var mı? Türkiye petrol çıkarırsa ne kadar alacak?

Türkiye Somali ilişkilerinde çok önemli bir otaklığa daha imza atıldı. Dünya petrol rezervlerinin önemli bir kısmına sahip olduğu düşünülen Somali'de Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi çalışmalara başlayacak. Somali'de petrol ve doğalgaz araştırması yapacak olan Türk gemisi çıarılan kaynaklardan da önemli ölçüde pay alacak. Peki Somali'de petrol ve doğalgaz var mı? Türkiye petrol çıkarırsa ne kadar alacak?

Gündem

05.08.2024, 10:38

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Somali'de göreve başlıyor. Karadeniz'de petrol keşfi yapan gemi bundan böyle Somali'de petrol ve doğalgaz arayacak. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, dünyanın sayılı rezerv alanları içinde sayılan Somali’de fosil yakıt bulursa Türkiye çıkartılan kaynaklardan da önemli ölçüde pay alacak. 

Asya'da savaş sesleri! Kim'in Rusya adımı Güney'i tedirgin etti: Önlem alacağız Asya'da savaş sesleri! Kim'in Rusya adımı Güney'i tedirgin etti: Önlem... Haberi Görüntüle

SOMALİ'DE PETROL VE DOĞALGAZ VAR MI?

Somali petrol rezervi açısından dünyadaki en büyük ülkeler arasında.  Somali en az 30 milyar varil petrol ve gaz rezervine sahip. Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed, “Şu an söylenen rakamlar tek bir deniz alanı için olan tahminler. Araştırmalar tamamlandığında bizim rezervlerin 100 milyar varile yakın çıkacağı tahmin ediliyor” diyor.

Bebeğin fişini çek! 8 bin TL için bebek öldürmüşler: Annenin şikayeti her şeyi ortaya çıkardı! Bebeğin fişini çek! 8 bin TL için bebek öldürmüşler: Annenin... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SOMALİ PETROLÜNDEN PAY ALACAK MI?

Türkiye Somali'de bulduğu petrol ve doğalgazdan elde edilen gelirin yüzde 30’una sahip olacak.Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi  Somali’nin deniz yetki alanlarındaki 15 bin kilometrekarelik alanda petrol ve doğal gaz arama çalışması yapmak için hazırlanıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading