Yandex Metrica

Son dakika... ABD Başkanı Biden duyurdu! İsrail'den Hamas'a 3 aşamalı ateşkes teklifi

Son dakika... ABD Başkanı Biden duyurdu! İsrail'den Hamas'a 3 aşamalı ateşkes teklifi

ABD Başkanı Biden, İsrail'in Hamas'a yeni bir teklif sunduğunu ve teklifin 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Teklifin ilk aşamasında 6 haftalık bir ateşkes öngörülüyor.

Dünya

01.06.2024, 09:59

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Hamas'a yeni bir teklif sunduğunu ve teklifin 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Teklifin ilk aşamasında 6 haftalık bir ateşkes öngörülüyor.

ABD Başkanı Biden, İsrail tarafından Filistin direniş hareketi Hamas'a teklif edilen ateşkesin 3 aşamadan oluştuğunu ve ilk aşamanın 6 hafta süreceğini söyledi. İlk aşamada tam bir ateşkesin uygulanmasının öngörüldüğünü belirten Biden, bu 6 haftalık süre zarfında işgalci İsrail güçlerinin Gazze'de yoğun nüfuslu noktalardan çekileceğini ve Filistinlilerin evlerine döneceğini söyledi. Biden ayrıca ilk aşamada görüşmelerin 6 haftayı aşması durumunda ateşkesin uzayacağını bildirdi.

İkinci aşamada ise çatışma olmayacak. İsrail ve Hamas arasındaki müzakereler iki tarafı üçüncü aşamaya taşıyacak. 

Üçüncü aşama ise Gazze'nin yeniden inşasını öngörüyor. Hamas'ın artık 7 Ekim'de olduğu gibi bir saldırı yapma kapasitesine sahip olmadığını savunan Biden, israil hükümetinden her türlü baskıya rağmen bu anlaşmaya destek vermesini istedi. Biden, "İsraillilerden sakin olup bu anı kaybederlerse neler olacağını düşünmelerini istiyorum. İsrail dünyada daha da izole bir hale gelebilir. Hamas bu anlaşmayı kabul etmeli" dedi. 

Ateşkes planında bazı rehinelerin serbest bırakılması da öngörülüyor.

Hizbullah’tan işgalci İsrail'e saldırı: Askeri üs İHA'larla vuruldu Hizbullah’tan işgalci İsrail'e saldırı: Askeri üs İHA'larla vuruldu Haberi Görüntüle

"HAMAS'IN ZAFERİ"

Bu arada adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamada Biden'ın Gazze için açıkladığı ateşkes önerisinin Hamas için bir zafer olduğunu söyledi. İsrailli yetkili ayrıca Biden'ın Gazze'deki son duruma ve ateşkes müzakereleriyle ilgili yaptığı konuşmayı "zayıf" bulduğunu ifade etti.

Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah hem de asker gönderebilir Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: "OLUMLU YAKLAŞIYORUZ"

Hamas da ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’de kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin çekilmesi, yeniden inşa ve esirlerin değişimini içeren önerilerine olumlu baktığını açıkladı.

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 25 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 82 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

 

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading