Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Son dakika... Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finalde İspanya'yı 3-0 mağlup ederek üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Spor

08.06.2024, 20:40

Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finalde İspanya'yı 3-0 mağlup ederek üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Millilerin golleri Rahmi Özcan, Ömer Güleryüz ve Fatih Şentürk'ten geldi.

Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenene Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde Türkiye ile İspanya karşı karşıya geldi. 

Camille Fournier Stadı'ndaki mücadelede milli takım 15. dakikada Rahmi Özcan'ın 15. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Farkı ikiye çıkaran gol ise 28. dakikada Ömer Güleryüz'den geldi. Maçın skorunu ise 33. dakikada penaltıdan attığı golle Fatih Şentürk belirledi. 

Maçı 3-0 kazanan Ampute Futbol Milli Takımı, üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu. Türkiye 2017 ve 2021'de de kupayı nüzesine götürmüştü. 

Ali Koç resmen rekor kırdı! Son transferle birlikte 100'ü buldu Ali Koç resmen rekor kırdı! Son transferle birlikte 100'ü buldu Haberi Görüntüle

MİLLİ TAKIM BURAYA NASIL GELDİ?

Türkiye C Grubu'ndaki ilk maçında İsrail'i 6-0 mağlup etti. Maçta goller Ömer Güleryüz (4), Alican Kuruyamaç ve Muhammed Yeğen'den geldi. Türkiye, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'ndaki ikinci maçını Azerbaycan'la yaptı. Kardeş ülkeye karşı 12-1 üstün gelen millilerimizin gollerini Ömer Güleryüz (3), Muhammed Yeğen (2), Barış Telli (2), Kemal Güleş, Gurban Aliyev (KK), Serkan Dereli, Savaş Kaya ve Fatih Şentürk attı.

Milliler üçüncü maçını ise İrlanda ile oynadı. İrlanda'yı 5-0 mağlup eden ay yıldızlı ekip ikinci maçında ikinci galibiyetini elde ett. Maçta goller Öer Güleryüz (4) ve Rahmi Özcan'dan geldi. Şampiyonadaki üçüncü maçımızı ise Almanya'yla yaptık. Almanya'yı 11-0 mağlup eden milliler bu sonuçla yarı finale çıktı. Almanya'ya karşı goller Muhemmed Yeğen (2), Kemal Güleş (2), Ömer Güleryüz (3), Rahmi Özcan (2), Serkan Dereli ve Savaş Kaya attı.

Yarı finaldeki rakip ise Polonya'ydı. Güçlü rakiplerini birer birer deviren milli takım, Polonya'yı da devirdi. 5-1 biten maçta goller Muhammed Yeğen, Rahmi Özca, Şeyhmus Erdinç (2) ve Serkan Kaya'dan geldi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading