Yandex Metrica

Son dakika... Avusturya'dan Polonya'ya futbol dersi: 3 puanı 3 golle aldılar

Son dakika... Avusturya'dan Polonya'ya futbol dersi: 3 puanı 3 golle aldılar

EURO 2024 D Grubu'nda Avusturya Polonya'yı 3-1 mağlup etti. İlk maçta Fransa'ya kaybeden Avusturya böylece ilk galibiyetini elde etti. Polonya ise Hollanda'dan sonra Avusturya'ya da kaybederek 2'de 0 yaptı. 

Spor

21.06.2024, 21:36

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu'nda Avusturya, Polonya ile karşılaştı. Rakibine göre daha üstün bir oyun sergileyen Avusturya, güzel oyununu 3 golle süsledi ve rakibini 3-1 mağlup ederek turnuvada devam etmek için ümidini korudu. Maçın gollerini 9. dakikada Gernot Trauner, 30. dakikada Krysztof Piatek, 66. dakikada Christoph Baumgartner ve 78. dakikada penaltıdan Marko Arnautovic kaydetti.

Maçtan dakikalar:

9. dakikada Avusturya öne geçti. Sol kanatta topu rakibinden kurtaran Mwene'nin ceza sahasına ortasında ön direkte topla buluşan Trauner, meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 0-1

30. dakikada Polonya beraberliği yakaladı. Kiwior, ceza sahasının sol tarafında topu yerden penaltı noktasına doğru gönderdi. Bednarek'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Trauner'den döndü. Dönen topu kale sahası önünde kontrol ederek filelere gönderen Piatek, durumu 1-1'e getirdi.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

66. dakikada Avusturya tekrar üstünlük yakaladı. Prass'ın pasına hareketlenen Baumgartner, ceza sahasına girer girmez yaptığı plase vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 1-2

78. dakikada Avusturya farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına hareketlenerek ceza sahasına giren Sabitzer, kaleci Szczesny'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını gole çeviren Arnautovic, skoru 3-1'e taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Avusturya maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Milli maç bugün mü, ilk 11'ler belli oldu mu? Türkiye -Portekiz karşılaşması saat kaçta ve hangi kanalda? Milli maç bugün mü, ilk 11'ler belli oldu mu? Türkiye... Haberi Görüntüle

MAÇI HALİL UMUT MELER YÖNETTİ

Mücadeleyi FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler yönetti.

Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaptı. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Slovenya Futbol Federasyonundan Rade Obrenovic oldu.

Karşılaşmada İtalyan Paolo Valeri VAR, Alper Ulusoy ve İtalyan Massimiliano Irrati ise AVAR görevini üstlendi.

Fenerbahçe'den milyon euroluk operasyon: Acun Ilıcalı 2 yıldızı özel uçağıyla getirecek Fenerbahçe'den milyon euroluk operasyon: Acun Ilıcalı 2 yıldızı özel uçağıyla... Haberi Görüntüle

SÜPER LİG'DEN TANIDIK İSİMLER

Türkiye'de görev yapan iki futbolcu, Polonya'nın EURO 2024'teki ikinci maçında sahaya çıktı.

Geçen sezon Antalyaspor'da kiralık olarak oynayan Adam Buksa ve Başakşehir'den Krzysztof Piatek, mücadeleye ilk 11'de başladı. İki oyuncunun da 60 dakika sahada kaldığı karşılaşmada Piatek, takımının golünü attı.

Polonya'da Fenerbahçe'den Sebastian Szymanski ise yedekler arasında yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading