Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması

Son dakika: Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de normalleşme sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Fidan, "Suriye'de karışık bir tablo var. Bu tablo içerisinde burayı stratejik bir şekilde ele almamız önemli. Bizim kafamız bu konuda net. Önceliklerimiz belli. Biz Suriye muhalifleri ile durduğumuz yeri değiştirmiyoruz." ifadelerini kullandı.  

Gündem

14.07.2024, 18:44

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye'de normalleşme sürecine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Suriye uzun yıllardır kanayan bir yara. Mücadele anlarında bile müzakere yollarını açık tutar Cumhurbaşkanımız... Suriye ile de 2017'den itibaren başlayan diyalog kanallarının belli bir noktaya ulaşması gerekiyordu. Bölge artık ve istikrarı arayan bir noktaya geldi. Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu ortaya koyarak en düzey düzeyden bir teklifte bulundu. Bu çağrı önemli. Erdoğan'ın çağrısı zayıflık değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi'ye 'Rabia': Uğurlarken bu işareti yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi'ye 'Rabia': Uğurlarken bu işareti yaptı Haberi Görüntüle

"DURUŞUMUZU DEĞİŞTİRMİYORUZ"

"Suriye'de karışık bir tablo var. Bu tablo içerisinde burayı stratejik bir şekilde ele almamız önemli. Bizim kafamız bu konuda net. Önceliklerimiz belli. Biz Suriye muhalifleri ile durduğumuz yeri değiştirmiyoruz." diyen Fidan, "Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağı kendi kararları. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Ülkemizin güvenliği için fevkalede adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik. İçeride mülteci kardeşlerimiz için politikamız değişmemiştir. Zorla kimseyi buradan gönderecek değiliz. Biz barışı ve diyalogu aramaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın arkadaşı tek tek  anlattı! İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E BASKI YAPILMASI GEREKİYOR"

Gazze'deki İsrail'in saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan, "Gazze meselesinde her yaptığımız konuşamada birinci madde olarak gündemde tutuyoruz. İnsanlık dramını durdurmak önemli. Son aşamada yapılan trafikle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. İsrail hükümümetinin barışa ateşkese bir niyeti yok. İsrail'e baskı yapılması gerekiyor. Hamas'ın bu şartları kabul etmesi acizlik olarak kabul ediliyor. Bu çok tehlikeli. Ortaya konan aracılar tarafıdan ortaya konulan ateşkes Hamas tarafından kabul edildiyse İsrail tarafından da kabul edilmeli. Bu yolda giderseniz daha fazla kan dökülür. Bunu görmek istemiyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading