Son dakika... Bebek ölümleri araştırılacak: TBMM'de komisyon kuruldu

Son dakika... Bebek ölümleri araştırılacak: TBMM'de komisyon kuruldu

Tüm ülkeyi infiale sürükleyen bebek ölümleri ile ilgili TBMM de harekete geçti. Bu kapsamda siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.  

Gündem

23.10.2024, 00:00

Tüm ülkeyi infiale sürükleyen bebek ölümleri ile ilgili TBMM de harekete geçti. Bu kapsamda siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı? KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası... Haberi Görüntüle

"İNŞALLAH BU SORUNLAR BİR DAHA ORTAYA ÇIKMAZ"

Genel Kurul'da söz alan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması yönünde fikir beyan etti. İlk sözü Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ aldı. Özdağ, "İnşallah bu araştırma komisyonu sonucunda hazırlanacak rapor TBMM'ye iner ve ona uygun kanunlar yaparız; ardından da Türkiye'de bu problemlerin bir daha neşet etmemesi için hep beraber çalışırız." dedi.

PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar! PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar! Haberi Görüntüle

"GELİN BU ALÇAK ÇETELERLE HEP BERABER MÜCADELE EDELİM"

İYİ Parti adına ise Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise "Gelin bu alçak çetelerle hep beraber mücadele edelim ve bu ülkeyi hep beraber temizleyelim." dedi.

YouTube reklamı atla neden çıkmıyor? YouTube reklamları atla seçeneği kaldırıldı mı? YouTube reklamı atla neden çıkmıyor? YouTube reklamları atla seçeneği kaldırıldı... Haberi Görüntüle

"HİÇBİR TEMİZ VİCDAN KALDIRAMAZ"

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, bebek ölümlerine neden olanları katil sürüsü olarak niteledi ve "Yenidoğan bebekler üzerinden SGK'den günlük 8 bin lira alabilmek için yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan, insanın aklına getiremeyeceği hiçbir temiz vicdanın kaldıramayacağı yöntemleri kullanarak cinayet işleyen yaratıklar insanlığın yüz karalarıdır." şeklinde konuştu. Soruşturma savcısına teşekkür eden Zırhlıoğlu, konu hakkında Meclis araştırması açılarak olayın hem hukuki hem vicdani hem de her boyutuyla araştırılıp incelenmesi ve sistemde bulunan boşlukların doldurulması gerektiğini belirtti.

Gıda teröristleri insan sağlığıyla oynamaya devam ediyor: 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı ilaç bulundu! Gıda teröristleri insan sağlığıyla oynamaya devam ediyor: 17 üründe cinsel... Haberi Görüntüle

"30 YIL ÖNCESİNDEN İYİYİZ"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise yaşanan bebek ölümlerinin kimsenin katlanabileceği acılar olmadığını belirtti ve "Elbette ki bugün 30 yıl öncesinden birçok alanda daha iyiyiz, bunun altında yatan bir sürü sebep var ama 90'lı yıllara göre çok daha kötü olduğumuz, çok daha üzüleceğimiz noktalar da var." dedi.

Çetenin örgütsel şeması! Hastane sevk işlemleri bakın nasıl yürütülmüş Çetenin örgütsel şeması! Hastane sevk işlemleri bakın nasıl yürütülmüş Haberi Görüntüle

"BU VİCDANSIZLIK HEPİMİZİ DERİNDEN SARSMIŞTIR"

AK Parti adına söz alan İstanbul Milletvekili Ümmügülşen Öztürk de bu vahşi yapıya karşı hep beraber mücadele etmenin gerekliliğini vurgulayarak ailelerin emanet ettiği en değerleri varlıkların bebekleri olduğunu dile getirdi. Öztürk, "Onlara şifa vermek sadece bir meslek değil, aynı zamanda derin bir sevgi ve büyük bir sorumluluktur. Yavrularımızı yaşatmak, onların hayatlarına dokunmak bizim için kutsal bir görevdir ancak bu kutsal görevin tam tersine hareket eden, masum bebeklerimizi kirli çıkarlarına alet eden, onları ticari bir mal gibi gören bu çete hepimizi derinden yaralamıştır. Bu acımasız suç örgütü insanlığın vicdanına karşı büyük bir suç işlemiştir. Hiçbir doktorun, hiçbir sağlık çalışanının, hatta hiçbir insanın kabul edemeyeceği bu vicdansızlık hepimizi derinden sarsmıştır. Bu çete, yalnızca devletimizi dolandırmakla kalmamış, toplumun bizlere olan güvenini zedelemek için büyük bir çaba sarf etmiştir." dedi.

Görüşmelerin ardından tüm siyasi parti gruplarının kabul oyuyla Meclis araştırma komisyonu kuruldu. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading