Yandex Metrica

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi harekete geçti! Haniye suikastının ardından acil toplanma kararı alındı

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi harekete geçti! Haniye suikastının ardından acil toplanma kararı alındı

BM Güvenlik Konseyi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın ardından acil toplanma kararı aldı. .

Dünya

31.07.2024, 19:44

BM Güvenlik Konseyi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın ardından acil toplanma kararı aldı.

BMGK dönem başkanlığını yürüten Rusya, toplantının bugün yerel saatle 16.00'da yapılacağını duyurdu. Duyuruda acil oturumu İran'ın talep ettiği, Rusya ile beraber Cezayir ve Çin tarafından desteklendiği bildirildi. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından BMGK'nin acil oturumla toplanmasını istemişti.

Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası gıda güvenliği için milyar dolarlara ihtiyaç var Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası... Haberi Görüntüle

İSMAİL HANİYE'NİN ŞEHİT EDİLMESİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için başkent Tahran'a gelmişti. 31 Temmuz sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamayla Haniye'ye suikast düzenlendiği ve Hamas başkanının şehit olduğu duyuruldu. Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen suikastla şehit olan Haniye, 6 Mayıs 2017'de Halid Meşal'in yerine seçilmişti. Haniye'ye düzenlenen suikasttan İsrail sorumlu tutuluyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading