Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... BM'den Refah açıklaması: 'Dünya buna izin vermemeli'

Son dakika... BM'den Refah açıklaması: 'Dünya buna izin vermemeli'

BM Yüksek Komiseri Volker Türk, "İsrail'in Refah'a muhtemel askeri saldırısı, yine çok sayıda sivilin öldürüleceği göz önüne alındığında dehşet verici. Dünya buna izin vermemeli" dedi.

Dünya

01.05.2024, 05:06

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Volker Türk, "İsrail'in Refah'a muhtemel askeri saldırısı, yine çok sayıda sivilin öldürüleceği göz önüne alındığında dehşet verici. Dünya buna izin vermemeli" ifadesini kullandı.

Yazılı bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze şeridindeki Refah kentine yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk, İsrail'in, kaçacak başka yeri olmayan yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin bulunduğu Refah'a yönelik olası askeri saldırısının, yine çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda sivilin öldürüleceği ihtimali göz önüne alındığında "dehşet verici" olduğunu belirterek şu ana kadar Gazze'de yaşanan katliam göz önüne alındığında, Refah'ı nelerin beklediğinin hayal edilebileceğini kaydetti.

Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir Haberi Görüntüle

"DÜNYA BUNA İZİN VERMEMELİ"

Söz konusu saldırının Gazze'deki dusumu daha da ağırlaştıracağını da belirten Türk, Gazze'nin kuzeyinde ağır açlık riskiyle karşı karşıya olan yüz binlerce kişi de dahil tüm Gazze için büyük sonuçları olacak şekilde "yetersiz insani yardımın sonu" anlamına gelebileceğini vurguladı. Türk, "Refah'a böyle bir operasyonun gerçekleştirilmesi olasılığı, mevcut koşullar altında daha fazla vahşet suçu riski oluşturuyor." ifadesini kullanarak İsrail'in, 26 Ocak'ta Uluslararası Adalet Divanının (UAD) verdiği hukuki açıdan bağlayıcı kararlara ve uluslararası insancıl hukuka tam anlamıyla uymak zorunda olduğunun altını çizdi.

"Dünya buna izin vermemeli" diyen Türk, Gazze'de derhal ateşkesin sağlanması ve tüm esirlerin serbest bırakılmasını istedi. 

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 28 bin 340'a, yaralı sayısı da 67 bin 984'e yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading