Yandex Metrica

Son dakika: Borsa zincirlerini kırdı: 9 bin puan direnci kırıldı: Üst üste rekor geldi

Son dakika: Borsa zincirlerini kırdı: 9 bin puan direnci kırıldı: Üst üste rekor geldi

Son dakika haberleri... Borsa güne rekor diyerek başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 43,33 puan ve yüzde 0,48 değer kazanarak 8.993,12 puana çıktı. Söz konusu rekor açılışın ardından alımlarını güçlendiren endeks 9 bin puanı aşarak psikolojik direncini kırdı.

Ekonomi

13.02.2024, 10:11

Son dönemlerde Borsa İstanbul'dan gelen rekorlara bir yenisi daha eklendi. Borsa İstanbul tarihinde ilk kez 9 bin puan direncini kırarak rekor tazeledi.

Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 16 Eylül 2024 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları... Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 16 Eylül 2024 güncel benzin,... Haberi Görüntüle

ÜST ÜSTE "REKOR" DEDİ

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,24 ile finansal kiralama faktoring olurken, tek kaybettiren yüzde 0,11 ile sigorta oldu.

Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev zam geliyor Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev... Haberi Görüntüle

DÜN KAPANIŞ REKORI KIRMIŞTI

Öte yandan Borsa İstanbul dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kazancıyla 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırdı. Endeks, gördüğü en yüksek seviyeyi de 8.990,37 puana taşıdı.

Benzin fiyatlarına okkalı zam! Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 24 Eylül benzin, motorin fiyatları Benzin fiyatlarına okkalı zam! Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 24... Haberi Görüntüle

YUMUŞAK İNİŞ SENARYOSU GÜÇLENDİ

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan verilerin ülke ekonomisinde güçlü duruşa işaret etmesinin "yumuşak iniş" senaryolarını desteklemesi ve dünya genelinde şirket karlılıklarının beklentileri aşmaya devam etmesiyle risk iştahının güçlü seyrettiğini söyledi.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan ilk "Enflasyon Raporu" toplantısını TCMB Başkan Yardımcıları Cevdet Akçay ve Hatice Karahan ile birlikte gerçekleştirdi. Karahan, parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının öngördüklerinden daha güçlü olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading