Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astronot Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantıda konuştu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astronot Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantıda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Haziran'da uzaya gitmesi planlanan Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Atasever ile canlı bağlantıda konuştu. Erdoğan, "Sen uzaya giden ikinci Türk astronotsun. İkincisin ancak son değilsin. Önünde Alper ağabeyin gibi bir rehberin var. Ben şimdiden sana yolun açık olsun diyorum" dedi.

Gündem

07.06.2024, 18:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astronot Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantıda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alper ağabeyinin dezavantajları vardı. Ama senin önünde Alper ağabeyin gibi bir avantajın var. Şu ana kadar belli hazırlıklar gerçekleştirdiniz. Bu görevle birlikte gençlerimizin uzay merakını giderecek adımlar atacaksın. Sen ikinci astronot olacaksın ama son astronot olmayacaksın." ifadelerini kullandı.

Göz gözü görmüyor! Görüş mesafesi 30 metreye düştü Göz gözü görmüyor! Görüş mesafesi 30 metreye düştü Haberi Görüntüle

"YOLUN AÇIK OLSUN"

Atasever'e başarılar ve hayırlı yolculuklar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen uzaya giden ikinci Türk astronotsun. İkincisin ancak son değilsin. Önünde Alper ağabeyin gibi bir rehberin var. Ben şimdiden sana yolun açık olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 06 Haziran 2024 tarihinde konuşan Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da yapılacak "Türk Uzay Bilim Misyonu Yörünge Altı Araştırma Uçuşu"nun, Nisan 2023'te ABD'nin Houston şehrinde başlayan ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) uzanacak Ax-3 görevinin parçası olarak kurgulanan bir eğitim adımı olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading