Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefonla bağlandı: 'Her cephede kararlı mücadele içindeyiz'

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefonla bağlandı: 'Her cephede kararlı mücadele içindeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefonla bağlandı. Erdoğan, "Kimi zaman müttefiklerimizin uyguladığı gizli, açık ambargolara rağmen savunma yeteneklerimizi sürekli geliştiriyoruz, her cephede kararlı mücadele içindeyiz." dedi.

Gündem

12.05.2024, 16:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen Denizkurdu-II/2024 Tatbikatı'na telefon bağlantısıyla iştirak etti. Erdoğan, "Kimi zaman müttefiklerimizin uyguladığı gizli, açık ambargolara rağmen savunma yeteneklerimizi sürekli geliştiriyoruz, her cephede kararlı mücadele içindeyiz." ifadesini kullandı.

Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler! Uzmanlar uyarıyor! 'Geri ödemesiz burs' tuzağına dikkat Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler! Uzmanlar uyarıyor! 'Geri ödemesiz burs' tuzağına... Haberi Görüntüle

"ASKERİ BAKIMDAN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazirunu selamladıktan sonra tatbikatın Türk donanması için hayırlara vesile olmasını diledi, görev yapan tüm askerlere ise üstün başarılar niyaz etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın en güçlü ordularından biri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde daima güçlü olması gerektiğini hatırlattı. Erdoğan, "2 bin 200 yılı aşan şanlı tarihiyle Silahlı Kuvvetlerimiz, disiplini, kabiliyetleri cesareti ve merhametiyle dünyanın en güçlü ordularından biridir. Kahraman ordumuz tarih boyunca yaşattığı eşsiz zaferlerle milletimizin gurur vesilesi olmuştur. Sadece caydırıcılığıyla değil, yüksek sorumluluk bilinciyle de ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır. Milletçe, kendi öz yurdumuzda gönül huzuruyla yaşamak istiyorsak, askeri bakımdan güçlü olmak zorunda olduğumuzun farkındayız." dedi.

Bu diyalog Makedonya ziyaretine damga vurdu! Dışileri Bakanı Hakan Fidan'a yaşlı amcadan gülümseten soru! Bu diyalog Makedonya ziyaretine damga vurdu! Dışileri Bakanı Hakan Fidan'a... Haberi Görüntüle

"GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ TÜRKİYE"

Son yıllarda bölgede yaşanan gelişmelerin "Güçlü ordu, güçlü Türkiye"nin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Erdoğan, son 21 yıldır ordunun caydırıcılığını artırmak, kapasitesini güçlendirmek ve en modern savunma teçhizatlarıyla donatmak için yoğun gayret gösterildiğini bildirdi. "Bilhassa Deniz Kuvvetlerimizin araç-gereç ve personel bakımından en üst seviyede olmasına büyük önem veriyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle İstanbul Boğazı'nda 100 gemiyle yapılan geçit töreninin, Deniz Kuvvetlerinin kapasitesini bir kez daha ortaya koyduğunu hatırlattı. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'nun donanmamıza nasıl bir imkan sağladığını böylece hep beraber görmüş olduk. TCG Anadolu'nun yanı sıra daha büyük bir uçak gemisini ordumuza kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Hava gücümüzde çarpan etkisi yapacak beşinci nesil uçağımız KAAN, geçtiğimiz günlerde ikinci uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi. Bayraktar TB3, Kızılelma ve ANKA 3'ün farklı testleri devam ediyor. Kimi zaman müttefiklerimizin uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen savunma yeteneklerimizi sürekli geliştiriyoruz. İnsansız sistemlerden hava savunmaya, zırhlı kara araçlarından elektronik harp sistemlerine hemen her cephede kararlı bir mücadele içindeyiz."

Hedefe ulaşana kadar mücadeleden vazgeçilmeyeceğini vurgu yapan Erdoğan, 7 Mayıs'ta başlayan ve 18 Mayıs'ta sona erecek olan Denizkurdu Tatbikatı'nı, bölgenin içinden geçtiği çalkantılı dönemde çok önemli gördüğünü ifade etti.

Vatan uğruna şehit olan askerleri de yad eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatta olan gazilere de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diledi ve "Denizleriniz sakin, pruvanız neta, bahtınız açık olsun." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading