Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan UAD'nin Filistin kararına destek: 'İsrail yol açtığı zararı tazmin etmeli'

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan UAD'nin Filistin kararına destek: 'İsrail yol açtığı zararı tazmin etmeli'

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) aldığı kararla İsrail'in zulmünü teyit ettiğini belirterek, İsrail'den, Filistin'deki mevcudiyetini sona erdirmeli ve yol açtığı zararı tazmin etmesini istedi.  

Gündem

19.07.2024, 22:53

Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırımcı İsrail'i Gazze Şeridi ve Batı Şeria gibi Filistin topraklarında işgalci güç olarak tanımladığı kararına Türkiye'den destek açıklaması geldi. 

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki masum sivillere yönelik saldırıları devam ederken bir yandan da Filistin topraklarını işgal etme planlarını hayata geçirmeye çalışan İsrail'le ilgili Türkiye'den yeni bir açıklama geldi.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem Son dakika: Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

'ADALET DİVANI İSRAİL'İN ZULÜM POLİTİKASINI HUKUKİ OLARAK TEYİT ETMİŞTİR'

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,

"Uluslararası Adalet Divanı, bugün (19 Temmuz) açıkladığı istişari görüşünde, İsrail’in Filistinlilere yönelik işgal ve zulüm politikası uygulamakta olduğunu hukuki olarak teyit etmiştir.

Şirin Gözalıcı kimdir? Ferdi Tayfur'un neyi oluyor? Şirin Gözalıcı kimdir? Ferdi Tayfur'un neyi oluyor? Haberi Görüntüle

'İSRAİL YOL AÇTIĞI ZARARI TAZMİN ETMELİDİR'

Söz konusu görüşte de belirtildiği üzere; İsrail, Filistin topraklarındaki mevcudiyetini bir an önce sona erdirmeli ve yol açtığı zararı tazmin etmelidir.

Eninde sonunda kabul edecekler! Amerikalı akademisyenden itiraf: Tek seçenek Tükiye! Eninde sonunda kabul edecekler! Amerikalı akademisyenden itiraf: Tek seçenek Tükiye! Haberi Görüntüle

'ÇABA GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Uluslararası toplum, İsrail’in hukuk dışı uygulamalarına son verilmesi için kararlı ve güçlü bir tavır takınmakla yükümlüdür. Türkiye, istişari görüşe yazılı ve sözlü katkı sağlayarak Uluslararası Adalet Divanı’ndaki sürece destek vermiştir.

Halen Gazze halkına uygulanan ve soykırıma varan fiiller dahil, Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Uluslararası Adalet Divanı, tarihi Filistin kararını dünyaya duyurduğu açıklamada, "İsrail Gazze'de işgalci güçtür. İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir." demişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading