Son dakika: Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline verilen ceza belli oldu!

Son dakika: Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline verilen ceza belli oldu!

Son dakika haberleri... Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” adıyla tanınan Ramazan Pişkin’i öldüren sanığın cezası belli oldu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Erkan Baykut’u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Gündem

16.07.2024, 16:44

"Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen Diyarbakır'da vatandaşlara İslam'ı anlatan Ramazan Pişkin, İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında 31 Ocak'ta E.B'nin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülke olarak bölgesel savaşa hazır olmalıyız' Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülke olarak bölgesel savaşa hazır olmalıyız' Haberi Görüntüle

KATİLİN CEZASI BELLİ OLDU

Ramazan Pişkin'i öldüren sanığın cezası belli oldu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Erkan Baykut'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Prof. Dr. Naci Görür uyardı: işte Marmara depremi için revize edilen oran! Prof. Dr. Naci Görür uyardı: işte Marmara depremi için revize... Haberi Görüntüle

BEYOĞLU'NDA YAKALANMIŞTI

Konuyla ilgili çalıma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri şüpheli şahsı Beyoğlu'nda gözaltına almış, şüpheli Erkan Baykut'un (24) tehdit, mala zarar verme, hırsızlık uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan 9 kaydının olduğu öğrenilmişti.

Yarın 9 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba günü Trabzon, Rize, Artvin'de okullara tatil var mı? Yarın 9 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba günü Trabzon, Rize,... Haberi Görüntüle

TALEP EDİLEN CEZA

Fatih'te sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin 31 Ocak'ta işlettiği çay ocağında Erkan Baykut tarafından bıçaklanarak katledilmişti. Olay sonrası tutuklanan Baykut'un "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

12 gündür kayıptı! Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in ardından bir acı haber daha: Cesedi bulundu! 12 gündür kayıptı! Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in ardından bir... Haberi Görüntüle

PİŞMANIM DEMİŞTİ

Duruşma İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. Sanık Erkan Baykut, geçen celseki savunmasından pişman olduğunu söyleyerek, "Ramazan Pişkin'i ben başkası zannettiğim için planlayarak öldürdüm. Afgan uyruklu Saboor Muradi olduğunu düşündüm. Ruhumu şeytana satmaya çalıştı. Mason örgütü ve illuminati çetesi. Bundan dolayı psikolojim iyi değildir. Ailesine karşı mahcubum' diye konuştu.

Sanık Erkan Baykut'un avukatı müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını ileri sürerek adli tıp kurumundan raporu alınmasını talep etti. Sanık Baykut son sözünde "Ramazan Pişkin'in masum bir insan olduğunun farkındayım. İslam için mücadele eden bir insan olduğunun farkındayım. Pişmanım" dedi.

Survivor Hasan cenazesi ne zaman, nereye defnedilecek? Hasan Yalnızoğlu cenaze töreni yapılacak mı? Survivor Hasan cenazesi ne zaman, nereye defnedilecek? Hasan Yalnızoğlu cenaze... Haberi Görüntüle

İNDİRİM YOK

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erkan Baykut'un 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Mahkeme, yargılama aşamasında sanığın herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermediğini belirterek, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading