Yandex Metrica

Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması

Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Açıklamada rezervlerin bu yıl sonunda 158 milyar dolara, 2025 sonunda ise 165 milyar dolara çıkmasının beklendiği belirtildi.

Ekonomi

07.09.2024, 09:27

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti.

Kuruluştan yapılan açıklamada Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca rezervlerin bu yıl sonunda 158 milyar dolara, 2025 sonunda ise 165 milyar dolara çıkmasının beklendiği belirtildi.

Parasal sıkılaştırma politikasının liranın değer kazanmasına yardımcı olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fitch, sıkı bir parasal politika duruşunun öngörülen mali konsolidasyon ve ihtiyatlı asgari ücret ayarlamalarıyla birleştirilmesinin enflasyonda önemli bir düşüşü destekleyeceğine ve iyileştirilmiş dış likidite tamponlarının, düşük cari açıkların ve azaltılmış dolarizasyonun sürdürülmesine yardımcı olacağına dair daha fazla güven duyuyor."

9-10 Eylül benzine, mazot ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 9-10 Eylül benzine, mazot ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt... Haberi Görüntüle

ENFLASYON DÜŞECEK

Enflasyon beklentilerine de yer verilen açıklamada enflasyonun bu yılı yüzde 43'le tamamlayacağı, 2025 sonunda ise yüzde 21'e gerileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca cari açığın bu yıl Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın (GSYH) yüzde 1,9'una gerilemesinin ve 2025-2026'da ortalama yüzde 1,7 olmasının tahmin edildiği kaydedildi.

Türkiye'nin 2024 sonunda yüzde 3,5, 2025'te ise yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada  Avrupa Birliği'nde öngörülen kademeli toparlanmanın net ihracatı destekleyeceği ifade edildi.

Fitch, 2023 eylülünde Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etmişti. Kredi derecelendirme kuruluşu, bu sene mart ayında da ülkenin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading