Son dakika... İsrail yeniden Beyrut'a saldırdı: Savaş uçakları Dahiye bölgesini bombalıyor

Son dakika... İsrail yeniden Beyrut'a saldırdı: Savaş uçakları Dahiye bölgesini bombalıyor

İşgalci İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'a saldırdı. Orduya ait savaş uçakları Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesini bombalıyor. Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in başkenti Beyrut yakınlarındaki Dahiye'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının ise 91'e çıktığını duyurdu.

Dünya

28.09.2024, 02:00

İşgalci İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'a saldırdı. Orduya ait savaş uçakları Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesini bombalıyor.

Hizbullah'a yakın el-Meyadin televizyonunun haberine göre, İsrail ordusu, Dahiye bölgesinde Leyleki ve Hadas mahallelerinde yer alan yerleşim binalarını bombaladı.

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN İDDİALARI YALANLANDI"

İsrail'in iddia ettiği gibi binaların Hizbullah'ın silahlarını barındıran binalar olmadığı savunulan haberde, Leyleki Mahallesi'nde şu ana kadar vurulan binalarda can kaybının olmadığına işaret edildi.

Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in başkenti Beyrut yakınlarındaki Dahiye'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının ise 91'e çıktığını duyurdu. Açıklamada saldırılar sonrası oluşan enkazın kaldırılmaya çalışıldığı bildirildi.

Hizbullah'la İsrail 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. Lübnan makamları İsrail'in hava saldırılarında en az 783 kişinin hayatını kaybettiğini, ülke içinde 150 bine yakın kişinin ise yerinden olduğunu bildirdi. Hizbullah ise İsrail saldırılarına füzelerle cevap veriyor. Genel olarak askeri üslerin hedef alındığı saldırılarda şşimdiye kadar büyük bir hasar açıklanmadı. İsrail saldırıları nedeniyle birçok Lübnanlının kuzeye doğru hareketlendiğive bazılarının Suriye'ye göç ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading