Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Marmara Denizi'nde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi

Son dakika... Marmara Denizi'nde deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi

Marmara Denizi'nde İstanbul ve çevre illerde de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'da yer alan verilere göre depremin büyüklüğünün 4,1 olduğu belirtildi.  

Gündem

20.07.2024, 09:49

Marmara Denizi açıklarında deprem meydana geldiği bildirildi. 

Balıkesir, İstanbul ve çevre illerde de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'da yer alan verilere göre depremin büyüklüğünün 4,1 olduğu belirtildi.

Saat 22.26'da meydana gelen sarsıntının 7,18 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

Uyum haftası kaç saat sürüyor? 2 Eylül'de uyum haftasında ders işlenecek mi? Uyum haftası kaç saat sürüyor? 2 Eylül'de uyum haftasında ders... Haberi Görüntüle

AFAD VE KANDİLLİ'DEN ART ARDA AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada Balıkesir açıklarında Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin 4.1 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Kandilli Rasathanesi ise depremi büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. Deprem Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul'da da hissedildi.

35 köpeği karantinadan kaçırmıştı! Buket Özgünlü mama paralarını bakın nerede yemiş 35 köpeği karantinadan kaçırmıştı! Buket Özgünlü mama paralarını bakın nerede... Haberi Görüntüle

'BURADA HAREKETLİLİK VAR'

Marmara Denizi'ndeki depreme ilişkin açıklama yapan CNN Türk deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Güney Marmara'yla burası arasında bazı depremler olabiliyor. Hemen kuzeyinde Gaziköy var. Asıl Kuzey Anadolu fayı oradan geçiyor. Tabii deprem dairesel yayıldığı için o bölgelerde Balıkesir'de hissedilmiş. Sanıyorum Tekirdağ ve Çanakkale'de de hissedilmiş. Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler. Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısıyla zemine biraz yakınsa, yapı stoğuda uygunsa biraz hissedebilirler." 

"Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. Ana sistem üzerinde değil ama Türkiye'de biliyorsunuz 5.5'i geçen depremlerde yıkıcı olabiliyor. 6.5 olan bir deprem Marmara'nın hem kuzeyinde hem güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir. 4.1'den sonra gelen depremlere dikkat etmek gerekiyor. Marmara Denizi içerisinde bu büyüklükte deprem olması çok normal. Bunları büyük bir depremin habercisi olarak yorumlamak için bu yüzden biraz erken."

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading