Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu öldürüldü

Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu öldürüldü

Son dakika haberleri... PKK/KCK-HPG sözde Konsey yöneticilerinden Şevger Çiya Kod Sedat Aksu, MİT’in Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi. Terör örgütü, konumudnan dolayı Sedat Aksu’nun etkisiz hale getirildiğini uzun süre gizledi. Ancak, daha sonra Şevger Çiya Kod Sedat Aksu'nun ölümünü kabul etmek zorunda kaldı.

Gündem

20.05.2024, 04:39

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın eli kanlı terör örgütleriyle olan mücadelesi tüm hızıyla devam ederken PKK'nın elebaşlarına bir çizik daha atıldı.

PKK/KCK-HPG sözde Konsey yöneticilerinden Şevger Çiya Kod Sedat Aksu'nun 2016 yılında Suriye’nin kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karşı planlanan saldırıların talimatını bizzat verdiğini tespit eden MİT, operasyon için hemen düğmeye bastı.

MİT Başkanı Kalın'dan kritik temas: Hamas lideri Heniyye ile görüştü MİT Başkanı Kalın'dan kritik temas: Hamas lideri Heniyye ile görüştü Haberi Görüntüle

SAHA AJANLARI ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Irak/Gara’da PKK/KCK Genel Cephane sözde Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Sedat Aksu’nun takibe alan MİT'in özewl saha ajanları teröristi adım adım takip etti. Saha ajanları, Sedat Aksu’nun örgüt üst yönetiminden aldığı talimatla Pençe-Kilit harekât bölgesinde saldırı hazırlığında olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat karşıladığını tespit etti. 

Sigaraya 'izmarit vergisi' mi geliyor? İzmarit vergisi nedir? Sigaraya 'izmarit vergisi' mi geliyor? İzmarit vergisi nedir? Haberi Görüntüle

NEFES KESEN OPERASYON: MİT YİNE AVLADI

MİT, Irak/Gara’da  terörist Sedat Aksu’yu nefes kesen bir takip sonrasında beraberindeki teröristlerle birlikte nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi. Terör örgütü, konumudnan dolayı Sedat Aksu’nun etkisiz hale getirildiğini uzun süre gizledi. Ancak, daha sonra Şevger Çiya Kod Sedat Aksu'nun ölümünü kabul etmek zorunda kaldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye politikası' açıklaması: Gerekli önlemi almaktan çekinmeyiz Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye politikası' açıklaması: Gerekli önlemi almaktan çekinmeyiz Haberi Görüntüle

KANDİL'DE EĞİTİM VERDİ

Şevger Çiya Kod Sedat AKSU, örgütün kırsal kadrosuna 1998 yılında katıldı. 2000 yılında Şırnak ve çevresinde güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda yer aldı. 

2001 yılında Irak/Haftanin alanına geçti. 2004’te tekrar yurtiçine geçen Sedat Aksu, 2007 yılında Hâkî Karaer Akademisinde eğitim almak için Irak’ın kuzeyine geçti. 

2009’da Irak/Kandil’de örgüt mensuplarına eğitim verdi. 2014’te Irak/Gara’da HPG konseyinde görevlendirildi. 2016’da Suriye’ye sözde sorumlu seviyede geçiş yaptı. 

Şevger Çiya Kod Sedat Aksu, en son Irak’ta HPG Konseyi içinde sözde yönetici düzeyinde faaliyet gösteriyordu.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading