Son dakika: Türkiye'den Lübnan'da yeni harekat operasyonu! Bugün yurda dönüyorlar

Son dakika: Türkiye'den Lübnan'da yeni harekat operasyonu! Bugün yurda dönüyorlar

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan’da mahsur kalan 169 Türk vatandaşı charter uçağı ile Çukurova Havalimanına getirildi.

Gündem

17.10.2024, 11:59

8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, aylardır abluka altına aldığı ve yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'den sonra Lübnan'a da saldırdı. Lübnan'ın birçok bölgesine hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, 2 binden fazla kişiyi öldürdü.

İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi! Meteoroloji uzmanı 'kar geliyor' dedi İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi! Meteoroloji uzmanı 'kar geliyor'... Haberi Görüntüle

TAHLİYE ÇALIŞMALARI

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Terör devleti İsrail'in saldırılarından dolayı Lübnan'da büyük bir kaçış başlarken Türkiye başta olmak üzere birçok ülke kendi vatandaşlarını tahliye etme çalışmalarına başladı.

Betül Önderoğlu kimdir, neden öldü? Betül Önderoğlu kimdir, neden öldü? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN LÜBNAN'DA YENİ HAREKAT

İsarail tarafından bombalanan Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için Dışişleri Bakanlığı tarafından ayarlanan charter uçak, Beyrut’tan 169 Türk vatandaşını alarak sabah Türkiye’ye doğru yola çıktı. Türk vatandaşlarını tahliye eden uçak saat 10.45 sıralarında Mersin’in Tarsus ilçesindeki Çukurova Havalimanı’na ulaştı. Yolcular, havalimanından iç hatlara geçerek İstanbul’a gidecek. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading