Son dakika... Uzatmalarda kazanan İspanya! Ev sahibi Almanya EURO 2024'e veda etti

Son dakika... Uzatmalarda kazanan İspanya! Ev sahibi Almanya EURO 2024'e veda etti

EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya ile Almanya Stuttgard'da karşı karşıya geldi. Uzatmalara giden maçta sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan İspanya adını yarı finale yazdırdı. 

Spor

06.07.2024, 10:19

EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya ile Almanya Stuttgard'da karşı karşıya geldi. Uzatmalara giden maçta sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan İspanya adını yarı finale yazdırdı. İspanya'nın gollerini 51. dakikada Dani Olmo ve 119. dakikada Mikel Merino kaydetti. Almanya'nın tek golünü ise 89. dakikada Florian Wirtz kaydetti.

Spor camiasından şiddete karşı ortak tepki: Kadına ve çocuğa dokunma Spor camiasından şiddete karşı ortak tepki: Kadına ve çocuğa dokunma Haberi Görüntüle

90 DAKİKA 1-1 TAMAMLANDI

Son derece zevkli geçen mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya da sıkı savunma tedbirleriyle çıkan iki takımdan İspanya, aradığı golü 51. dakikada buldu. Bu dakikada Yamal'ın pasında topla buluşan S-Dani Olmo, düzgün bir vuruşla topu kaleci Neuer'in sağından ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Almanya, İspanya'nın sert savunmasıyla karşılaştı. Savunmayı aşabildiği pozisyonlarda kaleci Unai Simon'a takılan Panzerler, 89. dakikada skoru eşitledi. Bu dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Wirtz, gelişine vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Maçın bitimine kısa bir süre kala 1-1'i yakalayan Almanya, yarı final için ümitlendi.

Bu gol maçı uzatmalara götürdü. Uzatmaların ilk 15 dakikasında iki takımın dikkatli oyunu sonucu gol sesi çıkmadı. İspanya, kendisini yarı finale taşıyan golü 119. dakikada buldu. İlk golün sahibi Dani Olmo'nun ortasında kafayla topu ağlara gönderen Merino, ev sahibi Akmanya'yı turnuvanın dışına itti.

Takımlar maçta şu oyuncularla mücadele etti:

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand (Dk. 46 Nacho), Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz (Dk. 102 Joselu), Yamal (Dk. 63 Ferran Torres), Pedri (Dk. 8 Dani Olmo), Williams (Dk. 80 Merino), Morata (Dk. 80 Oyarzabal)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (Dk. 80 Müller), Raum (Dk. 57 Mittelstadt), Emre Can (Dk. 46 Andrich), Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan (Dk. 57 Füllkrug), Sane (Dk. 46 Wirtz), Havertz (Dk. 91 Anton)

 

Habere Tepki Ver

8

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading