Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin vefat etti

Son dakika: Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin vefat etti

Son dakika haberleri... Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Acı haberi Zengin'in kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu.

Kültür / Sanat

12.03.2024, 22:27

Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Mevlana İdris Zengin'in vefatını kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu. Zengin, yarın İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanacak. Zengin, ikindi namazına müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne defnedilecek.

''ACIMIZ TARİFSİZ''

Zengin mesajında, "Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: RABBİM TAKSİRATINI TEBDİL EYLESİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana İdris Zengin'in ölümünme ilişkin yayınladığı taziye mesajında ''Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun…'' ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa şentop, Twitter hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; ''Edebiyatımızın nahif şairi, şiir ve masallarıyla çocuklarımızı kanatlandıran yakın dostum, çalışma arkadaşım Mevlâna İdris Zengin'in vefatını büyük üzüntüyle haber aldım.
Allah'tan gani rahmet, ailesine, edebiyat camiasına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.''

İBRAHİM KALIN: GİTTİĞİ YERE YAKIŞAN GÜZEL İNSAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda başsağlığı dilerken şu ifadeleri kullandı; ''Edebiyatımızın güzel kalemi, çocukların abisi ve arkadaşı, nahif kalbiyle pek çok insanın hayatına dokunan Mevlana İdris’in vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Gökkubbemizde hoş bir sada bırakan, gittiği yere yakışan güzel insan... Mekanın cennet olsun.''

KURTULMUŞ: SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kişisel Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; ''❝Her şey için tek şey diliyorum. Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın❞ Şair, yazar, edebiyatçı ve güzel insan Mevlana İdris Zengin'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

MAHİR ÜNAL: GÜZEL HATIRALAR BIRAKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Güzel bir insan ayrıldı aramızdan. Mevlana İdris Zengin’i kaybettik.Sözü ziyan etmez, gürültülü insanlardan uzak durur çoğu zaman tebessümü ile konuşurdu. Geriye insan olmaya dair güzel hatıralar bıraktı. Allahtan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun.'' ifadelerini kullandı.

 FAHRETTİN ALTUN: EDEBİYAT CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 

“Ol dedin olduk senden 
Gel dedin geldik sana
Başımız yerde…”

Ahir zaman dervişi, kıymetli şair ve yazar Mevlana İdris’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.''dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading