Yandex Metrica

Sitede Ara

Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı? İşte o üç neden...

Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı? İşte o üç neden...

Yeni haftanın ilk günlerinde 68 bin doları gören Bitcoin, bugün 64 bin dolar sınırını gördü. Kripto dostu ABD Başkan Adayı Trump’ın bazı anketlerde geriye düşmesi, Japon MT Gox borsasının BTC arzları ve ABD’de teknoloji hisselerinde düşüş; BTC’de kâr satışlarını hemen etkiledi. 63 bin 400 dolar kritik destek olarak gösterilirken; Piyasalar ABD’de başlayan ve 3 gün sürecek 'BTC 2024' zirvesinde, cumartesi günü Trump’ın yapacağı konuşmaya odaklandı.   

Ekonomi

25.07.2024, 15:35

Hafta başında 68 bin doların üzerini test eden ve son 5 haftanın en yükseğini gören Bitcoin, bu seviyede fazla tutunamayarak düşüşe geçti. 25 Temmuz 2024 Bitcoin fiyatı, 65 bin dolarda bulunan kritik desteğini de aşağı kırarak, 64 bin dolar sınırına kadar düştü. 

Dolar kritik seviyeyi aştı! Dolar 38 TL... 26 Ağustos 2024 döviz kurları Dolar kritik seviyeyi aştı! Dolar 38 TL... 26 Ağustos 2024... Haberi Görüntüle

YATIRIMCILAR 'BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?' SORUSUNU CEVAPLADI

Yatırımcılar “Bitcoin neden düşüyor” sorularının cevabını üç sebep olarak gösterdi; 

1-Temmuz başında 53 bin 500 dolardan başlayan 15 bin dolarlık soluksuz yükseliş, fiyatlarda “aşırı alıma” işaret etti. Dün ABD teknoloji hisselerinde sert düşüşler de yaşanınca, BTC’de kâr satışları kaçınılmaz oldu.

2-Kripto para dostu ABD Başkan Adayı Donald Trump, son anketlerde, rakibi Kamala Harris’in “az farkla” gerisine düştü. Bu gelişme, BTC’de moralleri bir miktar bozdu.

3-10 yıl önce iflas eden Japon MT Gox borsasının piyasaya BTC arzı devam ediyor. Bu kapsamda 140 bin adet BTC, sahiplerine dağıtılıyor. Söz konuş gelişme, satış baskısını devam ettiriyor.

Altın yükselişine devam edecek mi? 30 Ağustos 2024 altın fiyatları Altın yükselişine devam edecek mi? 30 Ağustos 2024 altın fiyatları Haberi Görüntüle

BAŞKAN ADAYI İLK DEFA BİTCOİN ZİRVESİNE KATILACAK 

Kiripto para piyasasında ABD seçimleri öncesinde, kripto paralara dair düzenlemeler ve ülkede var olan politikalar da yakından takip ediliyor. Bu kapsamda önemli gelişmelere ev sahipliği yapabilecek Bitcoin 2024 Konferansı, bugün ABD’nin Tennessee eyaletinin başkenti Nashville’de başlıyor. ABD’de bir başkan adayı olarak ilk defa Trump, bir Bitcoin zirvesinde olacak. 3 gün boyunca devam edecek ve çeşitli kutlamalara da sahne olacak zirvenin kapanışında, cumartesi günü Trump bir konuşma yapacak. 

Emekliler için 30.000 TL sürpriz! Emekli maaş promosyonlarında Eylül tarifeleri cepleri dolduracak! Emekliler için 30.000 TL sürpriz! Emekli maaş promosyonlarında Eylül tarifeleri... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN KONUŞMASINDAN ÖNCE ALIM FIRSATI MI?

Kripto piyasaları, ABD’de başkan adaylarından gelecek açıklamalara kilitlenirken; Trump’ın da cumartesi yapacağı konuşmada, BTC’yi, “stratejik rezerv varlık” olarak tanımlayabileceği iddia edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading