Yandex Metrica

Sitede Ara

Soykırımcı İsrail'den skandal BM kararı! Terör örgütü ilan ettiler

Soykırımcı İsrail'den skandal BM kararı! Terör örgütü ilan ettiler

İsrail meclisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.  

Dünya

22.07.2024, 22:55

Dünyanın gözleri önünde Gazze Şeridi'nde terör estiren soykırımcı İsrail, Filistinlilere insani yardım ulaştıran Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlayan kararı kabul etti. 

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İsrail meclisi, UNRWA’nın terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.

Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak Haberi Görüntüle

MECLİS İLK OYLAMADA KARARI KABUL ETTİ

Yasa tasarısının UNRWA'nın İsrail topraklarında herhangi bir misyon yürütmesini, herhangi bir hizmet sağlamasını ya da herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklayan ilk bölümü 58'e karşı 9 oyla kabul edildi.

Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı ve insansız platformlara büyük destek Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı... Haberi Görüntüle

UNRWA RESMEN TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLDİ

Yasa tasarısının UNRWA personelinin İsrail'eki BM personeline tanınan yasal dokunulmazlık ve ayrıcalıklardan yararlanmasını engelleyen ikinci bölümü 63'e karşı 9 oyla kabul edildi. Yasa tasarısının UNRWA’nın “terör örgütü" olarak tanımlanmasını ve İsrail'in UNRWA ile ilişkilerini kesmesini öngören üçüncü bölümü ise 50'ye karşı 10 oyla kabul edildi.

Yasa tasarısı görüşülmek üzere meclisin Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'ne gönderilecek. Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için iki kez daha okunmadan geçmesi gerekiyor. Yasa tasarısı resmi olarak "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklarının Kaldırılması Tasarısı" olarak adlandırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading