Yandex Metrica

Soykırımcı saldırıların bedelini ödüyor! Moody's İsrail'in kredi notunu düşürdü

Soykırımcı saldırıların bedelini ödüyor! Moody's İsrail'in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan ve Gazze'te 28 binden fazla masum Filistin halkını katleden İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürürken, kredi notu görünümünü negatife çevirdi.

Dünya

18.02.2024, 17:59

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 4 ay geride kaldı. Terör devleti dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atmasının bedelini ağır bir şekilde ödemeye devam ediyor. Dünyanın ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'e Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten darbe geldi.

Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Haberi Görüntüle

SOYKIRIMCININ KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Moody's'ten yapılan açıklamada, İsrail'in kredi notu ve görünümünün revize edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, İsrail'in döviz ve yerel para cinsinden kredi notunun "A1"den "A2"ye düşürüldüğü, kredi notu görünümünün ise negatife çevrildiği aktarıldı.

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

SALDIRILARIN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, not indiriminin temel nedeni olarak devam eden askeri çatışma ve bunun daha geniş sonuçları gösterildi, bu durumun İsrail'in yürütme ve yasama kurumlarıyla mali gücünü zayıflatma riskini artırdığı belirtildi.

Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken açıklama: Savaşın seyri değişecek Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken açıklama: Savaşın seyri değişecek Haberi Görüntüle

MALİYE KÖTÜLEŞTİ BORÇ ARTIYOR

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan ve Gazze'te 28 binden fazla masum Filistin halkını katleden İsrail'in kamu maliyesinin kötüleştiği ve kamu borç oranında önceden öngörülen düşüş eğiliminin tersine döndüğü belirtilen açıklamada, ülkenin borç yükünün çatışma öncesinde öngörülenden daha yüksek olmasının beklendiği ifade edildi.

Haatırlanacaüı üzere Moody's, 19 Ekim 2023'te İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading