2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni gerçekleştirildi: İşte milli sporcuların geçişinde kareler

2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni gerçekleştirildi: İşte milli sporcuların geçişinde kareler

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları resmi açılış töreni yapıldı. Sen Nehri'nde gerçekleştirilen törene katılımcı ülkeler tek tek anons edildi. Açılış törenine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile çok sayıda devlet adamı katıldı. Törene Türkiye'den ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat yer aldı.

Spor

27.07.2024, 10:34

Dünyanın en önemli ve prestijli spor organizasyonu olarak kabul edilen olimpiyat oyunları başladı. Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışi töreni gerçekleştirildi ve oyunlar resmen başladı. 

1900 ve 1924'ten sonra bir kez daha Paris'te düzenlenen olimpiyat oyunlarının açılış töreni ilk kez stat dışında yapıldı. Sen Nehri'nde gerçekleştirilen açılış töreninde Fransa'ya ait tarihi ve turistik mekanlar gösterildi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda sporcular 32 spor branşında mücadekle edecek. 329 kategoride madalyaların verileceği organizasyon 34 farklı merkezde gerçekleştirilecek. Son olarak Tokyo'da 2020 yılında yapılan organizasyonda yer alan karate ve beyzbol Paris'te yer almıyor. Breakdans ise ilk kez dahil edildi. 

Uşakspor-Bursaspor maçı hangi kanalda şifresiz mi? Uşakspor-Bursaspor maç kadroları Uşakspor-Bursaspor maçı hangi kanalda şifresiz mi? Uşakspor-Bursaspor maç kadroları Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN 102 SPORCU KATILIYOR

Türkiye, oyunlara 102 sporcuyla katılıyor. Oyunlara atletizmde 16 sporcuyla katılacak Türkiye, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8'er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5'er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile madalya arayacak. Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Kadın Voleybol Takımı (13) oyunlarda mücadele edecek.

Fenerbahçe'den isim hakkı hamlesi: Rekor ücretle stadın adı değişiyor! Fenerbahçe'den isim hakkı hamlesi: Rekor ücretle stadın adı değişiyor! Haberi Görüntüle

TRT SPİKERİ CÜNEYT KIRAN'DAN İSRAİL'E PROTESTO

TRT spikeri Cüneyt Kıran, tüm ülkeleri ayrıntılı bit biçimde anlattığı geçiş töreninde sıra Gazze'de katliam yapan İsrail'e gelince sessiz kaldı. İsrail, bugün sabah saatlerinde TRT çalışanlarına saldırı düzenlemiş ve bir kameramanı da yaralamıştı.

Barış Alper Yılmaz'a yeni kontrat yolda: Galatasaray harekete geçti! Yıldız futbolcu kaç paraya anlaştı? Barış Alper Yılmaz'a yeni kontrat yolda: Galatasaray harekete geçti! Yıldız... Haberi Görüntüle

İSRAİL YUHALANDI

Gazze'de tarihin en büyük katliamına imza atan ve organizasyondan ihraç edilip edilmemesi yönünde büyük tartışmalara sebebiyet veren İsrail, yuhalandı. Sen Nehri'nden geçen İsrailli sporcular geçit törenini izyene kalabalık tarafından ıslıklarla ve yuhalamalarla şiddetle protesto edildi. Ukrayna ile savaştığı için tüm spor organizasyonlarından ve tabii ki olimpiyat oyunlarından da men edilen Rusya'nın olmamasına karşılık, mülteci kamplarını, hastaneleri, ibadethaneleri ve sivillerin bulunduğu her yeri bombalayıp on binlerce masum Filistinliyi katleden İsrail'in Paris'te yer alması seyircileri kızdırmış durumda. Buna karşılık İsrail soykırımına karşı direnmeye çalışan ve ülkelerinin adını duyurmaya gayret eden Filistinli sporculara ise büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. 

Victor Osimhen'in sahalara döneceği maç belli oldu! Nijeya'lı yıldıza sağlık ekibi devrede... Victor Osimhen'in sahalara döneceği maç belli oldu! Nijeya'lı yıldıza sağlık... Haberi Görüntüle

CEZAYİR'DEN FRANSIZ SÖMÜRGECİLİĞİNE ANLAMLI MESAJ

Cezayir kafilesi ise Fransa'ya büyük bir insanlık dersi verdi. Cezayirli sporcular, açılış törenindeki geçişleri sırasında, Fransızların 1961'deki katliamda Sen Nehri'ne attığı Cezayirlilerin anısına, nehre çiçek attı.

Beykoz'da Serhat Akın'a yapılan silahlı saldırının soruşturması tamamladı! Dava hangi mahkemeye taşındı? Beykoz'da Serhat Akın'a yapılan silahlı saldırının soruşturması tamamladı! Dava hangi... Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKİCİ POSTER

Paris'te ise bir poster dikkatleri çekti. Yetkililer tarafından apar topar kaldırılan posterde altın, gümüş ve bronz madalya pozisyonunda İsrail'in adı yer alıyor. Birincilik kürsüsünde kefene sarılmış bebek, ikinci ve üçüncü kürsüde ise füze yer alıyor.

İtalya Kenan Yıldız'ı konuşuyor: parlamaya devam ediyor İtalya Kenan Yıldız'ı konuşuyor: parlamaya devam ediyor Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN GEÇİŞİNDEN KARELER

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading