Yandex Metrica

2,1 milyar TL'lik vurgun doğru mu? Dursun Özbek'ten karaborsa bilet iddialarına yanıt

2,1 milyar TL'lik vurgun doğru mu? Dursun Özbek'ten karaborsa bilet iddialarına yanıt

Galatasaray'da ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurarak yapıldığı iddia edilen karaborsa bilet satışının işinin hacminin 2,1 milyar TL olduğu konuşuluyor. Galatasaray'da basına kapalı gerçekleştirilen olağanüstü divan kurulu toplantısında bilet satış ve devir işlemlerinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler masaya yatırıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in söz konusu iddiaların Florya projesini durdurmak için ortaya atıldığını belirttiği aktarıldı.

Spor

06.09.2024, 18:49

Galatasaray Kulübü'nün karaborsa bilet satışı yoluyla ekonomik çıkar elde ettiği iddiası tarışma konusu oldu.

Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurarak yapıldığı iddia edilen “karaborsa bilet satışı” işinin hacminin 2,1 milyar TL olduğu konuşuluyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türk futbol tarihinin en büyük yolsuzluk iddiası sosyal medyanın dilinden düşmezken Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, iddialara yanıt verdi.

Son dakika... Aslan çok farklı: Galatasaray, Çaykur Rizespor'u gole boğdu Son dakika... Aslan çok farklı: Galatasaray, Çaykur Rizespor'u gole boğdu Haberi Görüntüle

''FLORYA PROJESİNİ DURDURMAK İÇİN ARTILMIŞ BİR DÜZENEK''

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park'ta basına kapalı yapılan olağanüstü divan kurulu toplantısında son dönemde ortaya atılan iddialara ilişkin konuştu.

Karaborsa iddialarının Florya projesini engellemek için ortaya atıldığını belirten Dursun Özbek'in toplantıda, "Karaborsa iftiraları Florya projesini durdurmak için atılmış bir düzenekten ibarettir." dediği belirtildi.

Mourinho'dan çok konuşulacak Galatasaray sözleri: Onlara farklı davranıyorlar Mourinho'dan çok konuşulacak Galatasaray sözleri: Onlara farklı davranıyorlar Haberi Görüntüle

"USULSÜZLÜK İNCELEMESİ BAŞLATTIK"

Dursun Özbek'in ayrıca olağaüstü divan kurulundaki konuşmasında şunları aktardığı öğrenildi;

"Elinde bilgi ve belge olan herkesi kulübe başvurmaya davet ettik. Bağımsız bir denetim firmasından usulsüzlük incelemesi başlattık. SPK nezdinde tahkikat için başvuruda bulunduk. Denetim kurulumuz soruşturma başlattı. Ve ben bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundum." 

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, karaborsa bilet iddialarına cevap verdi. Yazgan; "Herkes bilsin ki Galatasaray’ın bir kuruşuna dahi tamah etmeye kalkanın karşısında bugüne kadar dimdik durdum, her zaman da dururum" dedi.

Süper Lig bugün alev alacak: Sezonun ilk derbisinde, Trabzonspor Beşiktaş'ı ağırlıyor | TS-BJK derbisi bugün saat kaçta ve hangi kanalda? Süper Lig bugün alev alacak: Sezonun ilk derbisinde, Trabzonspor Beşiktaş'ı... Haberi Görüntüle

AHMET ÇAKAR'DAN PAYLAŞIM

Hatırlanacağı üzere hakem yorumcusu eski hakemlerden Ahmet Çakar , geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan karaborsa bilet olayında delil teşkil eden skandal bir paylaşım yaptı.

Paranın kimin hesabında toplandığı, Dursun Özbek'in payının kime gittiği ve görülecek dava için Galatasaraylı bir savcı ataması yapılacağı bilgisi yer alıyor.

Enis Bardhi'den faş karar: Trabzonspor'da kalmak için o teklifi reddetti Enis Bardhi'den faş karar: Trabzonspor'da kalmak için o teklifi reddetti Haberi Görüntüle

FATİH ALTAYLI: SUÇ DUYURUSU YAPANLARA HAKARET ETTİ

Gazeteci Fatih Altaylı, son günlerde büyük tartışma konusu olan Galatasaray'daki "karaborsa" iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı'nın çok konuşulacak açıklamaları şu şekilde:

"Herkes Galatasaray Divan kurulu toplantısında neler olduğunu soruyor. Toplantı gizli olduğu için çok detay vermeden anlatayım. Ben çıkıp iddiaları ve iddiaların kaynaklarını anlattım. Bu konudaki iddialar için bir soruşturma yapması konusunda başkandan aylar önce ricacı olduğumuzu söyledim. Passoligden bilgi alınarak devirlerin nasıl ve kimlere yapıldığının çok kolay öğrenilebileceğini geçmiş örnekleri ile gösterdim. Bilet satıştaki 'Emircan' isimli çalışanın bu olaylar patlayınca niye başka birime kaldırıldığını sordum. Bu kişinin banka hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini belirttim. Başkan Özbek hiç bu konulara girmeden hamaset yaptı. 'Önümüzü kesmeyin' falan dedi. Suç duyurusu yaptık derken, suç duyurusu yapanlara hakaret etti. Cevap hakkı doğduğu için söz alan Rezan Epözdemir çok iyi bir konuşma yaptı ve yönetimin karaborsa çetesi için değil bu çeteyi ortaya çıkarmak isteyenler hakkında suç duyurusu yaptığını belgeledi. Belli ki yönetim bu işi kapatmaya çalışıyor ama merak etmeyin. Ben bu işin peşini bırakmam. Biz ahlaklı bir Galatasaray'ın, şampiyon bir Galatasaray’dan daha değerli olduğuna inanıyoruz. 'Kurucularımızdan Asım Sonumut’un topladığı 1 kuruşların hesabını her an veren Ali Sami Yen gibi olmamız lazım' diyoruz."

Beşiktaş'tan ayrılan Rachid Ghezzal Süper Lig ekibiyle el sıkıştı Beşiktaş'tan ayrılan Rachid Ghezzal Süper Lig ekibiyle el sıkıştı Haberi Görüntüle

REZAN EPÖZDEMİR'DEN SUÇ DUYURUSU

Galatasaray eski yöneticilerinden hukukçu Rezan Epözdemir, sarı kırmızılı kulüpte yaşandığı iddia edilen karaborsa bilet skandalıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç durusunda bulundu. Suç duyurusu dosyasında çarpıcı iddialar var.

Rezan Epözdemir suç duyurusu dosyasında Fatih Altaylı’nın yazısını da gündeme getirerek, araştırılmasını istediği maddeler şöyle:

1- Emircan adlı bu şahsın banka hesaplarının bir an önce incelenmesi gerekir. Çünkü kulüp içinden gelen bilgilere göre paralar bu kişinin hesabına aktarılıyor. Oradan paylaştırılıyor. Ayrıca kulüp yönetiminde önemli bir konumdaki bir kişinin şoförü olarak bilinen Ümit Bey’in banka hesapları acilen incelenmeli. Bu hesaba gelen paralar var ise bu paranın kaynağı soruşturulmalı. 

2- Galatasaray’ın stadındaki kamera kayıtları incelendiğinde stat güvenlik odasının arka tarafındaki gizli bir oda dikkat çekecektir. Derbi maçlarının ve önemli maçların oynandığı günler bu odayı üç kişinin üs olarak kullandığı görülecek. Bu üç kişi Eray Yazgan, Alper Narman ve eski Adnan Oktar müridi Bora Bahçetepe. 

Kulüp çalışanlarının bana verdiği bilgiye göre kayıt dışı bilet operasyonu bu odadan idare ediliyor. 

Güvenlik kamerası kayıtları silinmeden bu kayıtların güvenceye alınması gerek. Tüm bu yazdıklarım, kulüp çalışanları tarafından bilinen ve yönetim tarafından organize edildiği için içleri kan ağlayarak bunu izlemek zorunda kalan görevliler tarafından bana aktarılan bilgiler. 

Tüm bunları ortaya çıkarıp soruşturması gereken yönetim kurulunun “temiz” üyeleri ise sessiz. Ve bu arada bu rezaleti organize edenler şu anda harıl harıl savcı organize etmeye çalışıyorlar. 

Kaçınılmaz hale gelen soruşturmanın hiç değilse Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve bu işi kapatacak bir savcıya verilmesi için tüm siyasi güçlerini kullanıyorlar. 

Bunun için Federasyon yönetiminde bulunun bir Galatasaraylıyı da devreye sokmaya çalışıyorlar. Soruşturmanın Savcı A. A.’ya verilmesi halinde bu dosyanın kapatılacağını düşünüyorlar.

3- Adı geçen isimlerim son 2 yıldaki mal varlıkları incelenmeli. Gerekirse Masak bir araştırma yapmalı.

Bu arada iddialar bununla sınırlı değil. Galatasaray’ın 21 Ağustos’ta deplasmanda Young Boys’a 3-2 yenildiği maç öncesi bir taraftar bilet almak istiyor. İsviçre kulübünü aradığında Galatasaray’a ayrılan biletlerin sarı kırmızılı kulübe gönderildiği aktarılıyor. Bu taraftar Galatasaray kulübünü aradığında ise bilet kalmadığı yönünde bir yanıt alıyor.

Bu gelişmeler üzerine, Almanya merkezli bir karaborsa bilet sitesinden VIP kategori bilet buluyor. Normalde 70 euro’ya satılması gereken biletler için tanesine 325 Euro ödeyerek iki bilet satın alıyor. Biletleri satın aldıktan sonra, bilet transferi için bilet sahibinin kişisel bilgileri site tarafından paylaşılıyor. Bileti B.D. isimli bir kadından almasına rağmen, biletler kendisine E.B.K. isimli bir şahıstan ve kurumsal bir e-posta adresi olan trtsports.international@trt.net.tr üzerinden transfer ediliyor. 

Rezan Epözdemir, bu durumda Galatasaray'a zararının bilet başına 250 Euro olduğunun ve eğer 1000 bilet için böyle bir durum gerçekleştiyse, tek maçta 250 bin Euro’luk bir kayıptan söz edilebileceğinin altını çiziyor. Karaborsa iddialarının ortaya çıkması üzerine Galatasaray’ın Young Boys ile oynadığı rövanş maçı öncesi satışa çıkan biletler, saatler boyunca satışta kalıyor. Rezan Epözdemir, maçın önemine dikkat çekerek, bu durumu izahı mümkün olmayan, son derece manidar ve düşündürücü olarak değerlendiriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading