Ali Koç ve Selahattin Baki'nin olaylı derbiyle ilgili verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı: Hukuksuz şekilde alıkonulduk

Ali Koç ve Selahattin Baki'nin olaylı derbiyle ilgili verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı: Hukuksuz şekilde alıkonulduk

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara ilişkin soruşturmada yeni detaylar gelmeye devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve eski yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin derbide son düdün çalmasının ardından Galatasaray'ın stadına gelmesiyle birlikte çıkan olaylarla ilgili ifadelerinin detayları ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hukuksuz şekilde alıkonulduklarını savundu. İşte verilen ifadelerin detayları...

Spor

10.07.2024, 14:19

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve eski yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylarla ilgili verdikleri ifadeler gün yüzüne çıktı. Ali Koç, soyunma odasına girerek futbolcuları tebrik etmek istediğini, taraftarların galibiyet selamlaması yapmak adına tezahüratta bulunduğunu, ancak burada hukuksuz şekilde alıkonulduklarını savundu.

Milli futbolcu Messi'nin gözüne girdi: dünya starı onu seçti Milli futbolcu Messi'nin gözüne girdi: dünya starı onu seçti Haberi Görüntüle

ALİ KOÇ'UN İFADELERİ

Ali Koç, savcılığa verdiği sözlü beyanında, 19 Mayıs'taki müsabakaya "kulüp başkanı" sıfatıyla katılmasının önünde hukuki bir engel bulunmadığını, ancak Galatasaray taraftarları arasında gerginliğe yol açmamak adına maça katılmadığını belirtti. Koç, Galatasaray yöneticileri ve sportif kadrosunun maç haftası boyunca sürekli aleyhinde beyanlarda bulunarak gerilimi tırmandırdığını iddia etti.

Maçın oynandığı hafta boyunca yaşanan gerginliğin müsabakayı da etkilediğini vurgulayan Koç, maçın ev sahibi takım taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaları nedeniyle defalarca duraksadığını söyledi. Maçın Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanmasının ardından sporcuların haklı bir sevinç yaşamak istediğini, ancak rakip takım taraftarları ve yöneticilerinin bunu engellemeye çalıştığını belirtti.

Koç, maç bitiminde yaşanan hadiselerle ilgili bilgilendirildikten sonra sporcuların yanında olmak amacıyla stadyuma doğru harekete geçtiğini ve güvenlik güçleriyle gerekli görüşmeleri yaparak takımın yanına ulaştığını ifade etti. Soyunma odasına girerek futbolcuları tebrik ettiğini, taraftarların galibiyet selamlaması yapmak adına tezahüratta bulunduğunu ve hep birlikte sahaya çıkmak istediklerini, ancak burada hukuksuz şekilde alıkonulduklarını savundu.

Tam 3 penaltı kurtardı! Maçın önüne geçti Tam 3 penaltı kurtardı! Maçın önüne geçti Haberi Görüntüle

SELAHATTİN BAKİ'NİN İFADELERİ

Selahattin Baki, ifadesinde, Fenerbahçe'de resmi bir görevi olmadığını ve olay tarihinde maçın gergin geçeceğini tahmin ettiğinden takım kafilesiyle stada giriş yaptığını belirtti. Protokolde yeri olmasına rağmen maçı Fenerbahçe kafilesine tahsis edilen odadaki televizyondan izlediğini kaydetti.

Baki, maçın ardından futbolcularla birlikte Fenerbahçeli taraftarları selamlamak istediklerini, bu amaçla müsabaka alanına geldiklerini ve akreditasyon kartı olduğu için her yere giriş hakkı bulunduğunu belirtti. Sahada kısa bir süre galibiyet sevinci yaşadıklarını, ancak görevlilerin uyarısı üzerine soyunma odasına döndüklerini ifade etti.

Teknik heyet ve futbolcuların, galibiyet sevincini taraftarlarla bütünleşerek yaşamak istediklerini Başkan Ali Koç'a ilettiklerini söyleyen Baki, bu nedenle yöneticiler olarak ortak karar alarak sahaya çıkmaya karar verdiklerini belirtti. Galatasaray taraftarlarının stadyumu terk ettiğini ve gerginlik ihtimalinin ortadan kalktığını düşündükleri için sahaya çıkmak istediklerini anlattı.

Hakem atamaları yapıldı! Süper Lig 9. haftada hangi hakem hangi maçta görev alacak? Hakem atamaları yapıldı! Süper Lig 9. haftada hangi hakem hangi... Haberi Görüntüle

GERGİNLİK VE MÜDAHALE

Ali Koç ve Selahattin Baki, sahaya girdiklerinde Galatasaray çalışanlarının engellemeleriyle karşılaştıklarını belirtti. Bu sırada yaşanan tartışma ve müdahaleler, saha içinde gerginliğe yol açtı. Koç, Galatasaray görevlilerinin Fenerbahçeli sporcu ve yöneticilere fiziksel ve sözlü müdahalede bulunduğunu, bu müdahalelerin kargaşaya neden olduğunu ve güvenlik güçlerinin desteğiyle tarafların ayrıldığını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading