Yandex Metrica

Sitede Ara

Ali Koç'tan hakemlere eleştiri: Hataları kabul edilebilir değil

Ali Koç'tan hakemlere eleştiri: Hataları kabul edilebilir değil

Hakem hatalarıyla gili konuşan Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, “TFF ile yapacağımız çalışmalar sayesinde önümüzdeki yıl farklı bir yapı içinde olacağımıza inanıyoruz. Her kulüp, kendisine yapılan hatayı gündeme getiriyor. Temel görüşümüz, Türk futbolunun gelişmesi için hakemlik sisteminin çok daha iyi olması gerektiği yönünde. Hataların minimuma indirilmesi gerekiyor. İnsan faktörünün olduğu her yerde hata olabilir, ancak Türkiye'deki hataların kabul edilebilir olduğunu düşünmüyoruz.” dedi.

Spor

05.09.2024, 16:11

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklamalar yaptı. 

Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulunurken hakem hatalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın tesislerinden övgüyle bahseden Ali Koç, ''Kasımpaşa Tesisleri'ni görünce insanın içi cız ediyor. Kıskandık. Her kulübümüzün böyle tesisleri olması gerekiyor. Sayın Turgay Ciner'i tebrik ediyorum." dedi.

Galatasaray'dan son dakika transfer! Rolland Sallai ile anlaştı Galatasaray'dan son dakika transfer! Rolland Sallai ile anlaştı Haberi Görüntüle

''HAKEM HATALARI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL''

''Olağan toplantılarımızdan birini yaptık, 3 kulübümüz katılamadı.'' diyen Ali Koç, ''Önümüzdeki hafta TFF'ye ziyaretimiz olacak. Konuşmak istediğimiz konuların üzerinden geçtik. En önemli gündem maddelerinden biri MHK yapısıydı. MHK yapısı nasıl olmalı, hakemler nasıl geliştirilmeli, atamalar nasıl olmalı? İnanıyoruz ki TFF ile yapacağımız çalışmalar itibarıyla önümüzdeki sene değişik bir yapı içinde olacağız. Biliyorsunuz her kulüp kendisine yapılan hatayı gündeme getiriyor. Temel kanaat şu; Türk futbolunun ilerlemesi için hakemlik müessesesinin çok daha iyi olması gerekiyor. Hataların minimize olması gerekiyor. İnsanın olduğu yerde hata olur ama Türkiye'deki hataların kabul edilebilir olduğunu düşünmüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Haberi Görüntüle

''HATALARIN SON BULMASI GEREKİYOR''

Niyeti sorgulanan hataların son bulması gerektiğini belirten Ali Koç, ''TFF'nin bu konuda bir yol planı var. Türk futbolunda birçok şey değişiyor, ancak hakemler değişmiyor. Yapısal sorunlar mevcut ve TFF'nin bunları ele aldığını görüyoruz. Bizim de bu sürece katkıda bulunmamız gerekiyor çünkü en çok biz etkileniyoruz. Hakemlerin de artık durumun ciddiyetinin farkında olması lazım. Bu konuda TFF'nin duyarlı olduğunu görmek bizi sevindiriyor.” dedi.

Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Haberi Görüntüle

YAYIN GELİRLERİ

Yayın gelirleri hakkında konuşan Ali Koç, ''3 gelir kaleminin dağılımını TFF'den istemiştik. Geçmişte yüzde 22 kesinti yapılırken bu sene yüzde 28 kesinti yapılacağı bilgisini aldık TFF tarafından. Hafta içinde İçişleri Bakanlığı bir toplantı düzenledi. O toplantıya biz de katıldık. Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'ydı, çok faydalı oldu. Burada çok önemli olan şey rakip takım taraftarlarının maçlara medeni şekilde gidip gelmesi ile ilgiliydi.Yayın gelirleri nasıl artar, korsan yayını nasıl durdururuz bunları konuştuk. Giderlerimiz konuşuldu, çok büyük kesintiler var. Bununla beraber futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerin çıkarı doğrultusunda MHK, biletleme gibi konularda daha fazla söz sahibi nasıl olunur, nasıl bir model ortaya çıkarılır bunları konuştuk.'' dedi.

Galatasaray'da Barış Alper gelişmesi! Ücreti ve talipleri artıyor Galatasaray'da Barış Alper gelişmesi! Ücreti ve talipleri artıyor Haberi Görüntüle

''BUSENAZ OLAYININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Fenerbahçeli milli sporcu Busenaz Sürmeneli'ye trafikte yapılan saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Koç, "Busenaz Sürmeneli olayının takipçisi olacağız. Ona öyle tokat atmak falan kolay değil. Tam olarak ne oldu, nasıl oldu şu an bilmiyoruz. Ona tokat atmak da öyle kolay bir iş değildi. Kendisine ve boks camiasına tekrardan geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in şampiyonu değişti! İnanılmaz tahmin... Süper Lig'in şampiyonu değişti! İnanılmaz tahmin... Haberi Görüntüle

''HAKEMLER ARTIK PABUCUN PAHALI OLDUĞUNU BİLMELİ''

''Hakemlerin de artık pabucun pahalı olduğunu bilmesi lazım.'' diyen Ali Koç, "Talimatlarda çok değişiklik yapıldı. Türk futbolunun en önemli kangreni hakemlerin performansı. Hiçbir şekilde performans ve ödül sistemi yok. Bizler dünyanın yatırımlarını yapıyoruz. Bir hakem kararıyla bu yatırımlar olumsuz etkileniyor. Niyeti sorgulanan hataların son bulması lazım. Bu TFF'nin kafasında bir yol planı var. Türk futbolunda her şey değişiyor, hakemler değişmiyor. Bir sürü yapısal sıkıntılar var. TFF'nin bunları adreslediğini görüyoruz. Bizim de çorbada tuzumuzun olması lazım, en çok bizim canımız yanıyor. Bu şekilde devam edemeyiz. Hakemlerin de artık pabucun pahalı olduğunu bilmesi lazım. Bunun böyle olduğunu gören bir TFF olduğunu görmek bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Zaha ve Kerem'in ayrılığı sonrası Okan Buruk'tan flaş talep Zaha ve Kerem'in ayrılığı sonrası Okan Buruk'tan flaş talep Haberi Görüntüle

YABANCI SAYISI

Yabancı sınırı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Koç, "Federasyonumuz yabancı sınırını 12'den 14 yaptı. Birkaç kulübümüzü bu yükten nasıl kurtarabiliriz diye yabancı sayısını arttırma konusunda düşüncelerimiz oldu. Bazı kulüplerimizin fazla yabancı oyuncusu var, bu da sözleşme fesih haklarını doğuruyor ve Türkiye'nin parasının israfına neden oluyor. TFF ile bu konuda, yabancı sınırını artırmadan çözüm bulmak üzerine görüştük. TFF, bu kulüplere nasıl yardımcı olacağını belirteceğini ifade etti." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading