Yandex Metrica

Alperen Şengün hangi takımda oynuyor? Alperen Şengün kariyer rekoru mu kırdı? Alperen Şengün kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı?

Alperen Şengün kimdir, nerelidir? NBA'de forma giyen Alperen Şengün dün kaç sayı attı? Alperen Şengün kariyer rekoru mu kırdı? Alperen Şengün hangi takımlarda forma giydi? Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 yendiği karşılaşmada tarihi bir performansa imza attı. Basketbol tutkunları bu tarihi performans sonrası Alperen Şengün'ü arama motorunda araştırmaya başladı. Peki Alperen Şengün kaç yaşında, NBA All Star'a katılabildi mi?

Spor

06.03.2024, 12:25

Dün akşam oynanan Houston Rockets, San Antonio Spurs karşılaşmasında adeta şova imza atan Alperen Şengün NBA'de kariyer rekorunu kırdı. Basketbol severleri kendisine hayran bırakan Alperen Şengün vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Alperen Şengün kimdir, nerelidir? Alperen Şengün hangi takımda oynuyor? Alperen Şengün All Star'a katıldı mı?

Volkan Demirel Osimhen'e hayran kaldı: Volkan Demirel Osimhen'e hayran kaldı: "Daha iyisi gelmedi gelmez! Hakikaten... Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN KİMDİR, NERELİDİR, BOYU KAÇ CM?

25 Temmuz 2002'de Giresun'da dünyaya gözlerini açan Alperen Şengün, 21 yaşında ve 2.11 cm boyunda. Alperen Şengün Basketbola memleketi Giresun'da başladı. Bandırma'da ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Alperen Şengün 2018-19 sezonunu Türkiye Basketbol Ligi ekibi Bandırma Kırmızı'da geçirdi ve 2019-20 sezonunda as takıma yükseldi.

Transfer resmen açıklandı: Fenerbahçe'ye 2,24'lük dev pivot Transfer resmen açıklandı: Fenerbahçe'ye 2,24'lük dev pivot Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN TÜRKİYE KARİYERİ

Alperen Şengün daha sonra 2020'de Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş ile anlaştı. Beşiktaş ile 2020-21 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nin MVP'si oldu. Ayrıca ligde MVP olan en genç basketbolcu oldu. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan Oklahoma City Thunder tarafından seçildi ve Houston Rockets'a takaslandı.

Son dakika... Kadıköy'de sarı kırmızı gece! Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3 golle geçti Son dakika... Kadıköy'de sarı kırmızı gece! Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3 golle... Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN NBA KARİYERİ

Basketbolun ana vatanı NBA'de rekor kırmaya devam eden Alperen Şengün, NBA'deki performansıyla birçok rekorun sahibi oldu. Şengün, NBA'de 1000 sayı, 200 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve bir NBA maçında en az 30 sayı, 10 ribaund, 5 asist yapan en genç basketbolcu oldu. NBA tarihinde triple-double yapan en genç pivot ve Houston Rockets tarihinde bunu başaran en genç basketbolcu oldu. Şengün, 21 yaş 99 günlükken NBA tarihinde 500 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve 22 yaş 40 günlük Nikola Jokić'in rekorunu geride bıraktı.

Trabzonspor- Beşiktaş derbisinde taraftar olacak mı? Trabzonspor- Beşiktaş derbisinde taraftar olacak mı? Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Öte yandan Alperen Şengün milli takım performansı ile de göze çarpmaya devam ediyor. Uluslararası karşılaşmalarda Türkiye'yi temsil eden Şengün, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri, 2022 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Olimpiyat Ön Elemeleri'nde forma giydi.

Katar'dan Trabzonspor'a dev sponsporluk! Milyonlarca dolar oluk oluk kulübe akacak Katar'dan Trabzonspor'a dev sponsporluk! Milyonlarca dolar oluk oluk kulübe akacak Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN TARİHİ REKORU

Alperen Şengün dün oynanan Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 yendiği karşılaşmada tarihi bir performansa imza attı. Milli oyuncumuz Şengün maçı 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokluk performansla tamamladı.

En Nesyri beklentilerin altında kaldı! Derbide Nesyri mi Dzeko mu oynayacak ? En Nesyri beklentilerin altında kaldı! Derbide Nesyri mi Dzeko mu... Haberi Görüntüle

NBA'DE EN ÇOK SAYI ATAN TÜRK OYUNCU

NBA'de rekor kırmaya devam eden yıldız basketbolcu, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu gibi yıldızları da geride de bırakarak NBA'de en çok sayı üreten oyuncu oldu. Alperen Şengün 1 maçta 45 sayı ile NBA'de en çok sayı atan Türk basketbolcu ünvanını eline geçirdi. Önceki Rekor 43 sayı ile Mehmet Okur'a aitti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading