Alperen Şengün'den NBA tarihine geçen rekor sözleşme: Maaşı dudak uçuklattı

Alperen Şengün'den NBA tarihine geçen rekor sözleşme: Maaşı dudak uçuklattı

Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets ile 5 yıl için 185 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Alperen Şengün, bu kontrat ile Türk spor tarihinin en büyük sözleşmesini imzalamış oldu.

Spor

22.10.2024, 10:52

Basketbol kariyerine NBA takımlarından Houston Rockets'ta devam eden ve gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin övgüsünü alan milli basketbolcu Alperen Şengün'ün takımda kalıp kalmayacağı merak edilirken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

NBA'de yeni sezon öncesinde Houston Rockets, Alperen Şengün'le ilgili kontrat kararını verdi. 

Süper Lig'de bu hafta maçlar neden oynanmayacak? 9. hafta karşılaşmaları ne zaman olacak? Süper Lig'de bu hafta maçlar neden oynanmayacak? 9. hafta karşılaşmaları... Haberi Görüntüle

5 YIL İÇİN 185 MİLYON DOLAR

Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets ile 5 yıl 185 milyon dolarlık kontrat imzalayarak NBA'den en yüksek kontrat alan Türk oyuncu oldu.  Sözleşmede 1 yıllık oyuncu opsiyonunun bulunduğu kaydedildi. Alperen yıllık 37 milyon dolar kazanacak. Ayrıca milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA'de Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra 5 yıllık çaylak kontratı imzalayan ve oyuncu opsiyonuna sahip ilk basketbolcu olarak kayıtlara geçti.

Dursun Özbek yönetimi uçurumun kenarından döndü! Galatasaray'da kritik oylama Dursun Özbek yönetimi uçurumun kenarından döndü! Galatasaray'da kritik oylama Haberi Görüntüle

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN NBA KARİYERİ

NBA'e 2021 draftında giriş yapan Alperen Şengün 16. sıradan seçildi. NBA'de 3 sezon forma giyen ve gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Alpren Şengün, Houston Rockets formasıyla 210 maça çıkarken  bu müsabakaların 148'ine ilk 5'te başladı. Alperen Şengün ortalama 27.2 dakika süre alırken bu maçlarda 14.9 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.8 asist ortalamaları yakaladı.

Son dakika: İzlanda-Türkiye maçı için karar verildi! Son dakika: İzlanda-Türkiye maçı için karar verildi! Haberi Görüntüle

HİDAYET VE MEHMET OKUR NE KADAR KAZANDI?

Basketball Reference'nin aktardığı bilgiye göre; ülkemizi daha önce NBA'de temsil eden milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu kariyeri boyunca 90 milyon dolar kazanırken Mehmet Okur 72 milyon dolar kazandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading