Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın kız çeyrek finalde! Busenaz Sürmeneli'nin yeni rakibi trans boksör

Altın kız çeyrek finalde! Busenaz Sürmeneli'nin yeni rakibi trans boksör

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli son 16 turunda Polonyalı Aneta Rygielska'yı mağlup edip çeyrek finale çıktı. Son olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli'nin yeni rakibi trans boksör olabilir. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 66 Kilogram kategorisinde Cezayirli 'trans' boksör İmane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. Maç başladıktan 46 saniye sonra, İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu. 

Spor

01.08.2024, 16:56

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 66 kg son 16 turunda Polonyalı Aneta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli'nin çeyrek final mücadelesi 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Çöpte ayakkabı arıyordu! Galatasaray'ın transferi Osimhem'in acı hikayesi... Çöpte ayakkabı arıyordu! Galatasaray'ın transferi Osimhem'in acı hikayesi... Haberi Görüntüle

46 SANİYEDE MAÇTAN ÇEKİLDİ

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 66 Kilogram kategorisinde Cezayirli boksör İmane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. Maç başladıktan 46 saniye sonra, İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu.

Maçı anlatan TRT Spor spikeri "İlk defa böyle bir durum oluyor. Kulağımıza başka şeyler geliyor" dedi. Neydi bu başka şeyler? İmane Khelif daha önce, 2023 Dünya Şampiyonası'ndaki altın madalya maçından birkaç saat önce, XY kromozomlu (erkeklerde bulunan kromozom) sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen Uluslararası Boks Birliği (IBA) uygunluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle diskalifiye edildi.

Khelif'in kuralların gerekliliklerini yerine getiremediği, vücudunda çok yüksek düzeyde testosteron ve XY kromozomu bulunması nedeniyle diskalifiye edildiği öğrenilmişti.

Ebrar Karakurt, milli takımdan ayrıldı mı? Ebrar Karakurt, milli takımdan ayrıldı mı? Haberi Görüntüle

OLİMPİYAT İZİN VERDİ

Kadın müsabakalarında yarışan sporcuların testosteron seviyelerinin belirli bir sınırda olması gerektiğine dair kurallar hemen tüm sporlarda bulunuyor. Ancak son dönemde bazı organizasyonlar bu kuralı önemsemeyerek sporcunun beyanına bakıyor. IBA, Khelif'i yasaklasa da Olimpiyat Komitesi biyolojik durumu önemsemeyerek izin verdi.

Icardi kaç maç sahalardan uzak olacak? Icardi, Fenerbahçe derbisinde olmayabilir!  İşte sağlık durumu... Icardi kaç maç sahalardan uzak olacak? Icardi, Fenerbahçe derbisinde olmayabilir!... Haberi Görüntüle

BUSENAZ'IN RAKİBİ OLACAK

Ayrıca kendisinin Olimpiyatlar'da yer almasına Türkiye Boks Fededrasyonu'nun karşı çıktığının altını çizen TRT spikeri "Şimdi ne olacak?" diye sordu. Çünkü İmane Khelif, dünya 1 numarası ve son Olimpiyat Şampiyonu milli eldivenimiz Busenaz Sürmeli’nin rakibi olacak.

Habere Tepki Ver

0

2

4

0

4

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading