Yandex Metrica

Arda Güler- Montella gerçeği ortaya çıktı: Ben oradaydım diyerek herşeyi açıkladı

Arda Güler- Montella gerçeği ortaya çıktı: Ben oradaydım diyerek herşeyi açıkladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yeinde takip eden teknik direktör Hikmet Karaman, Arda Güler ve Montella arasındaki kriz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Portekiz mücadelesi öncesi milli takımın kamp yaptığı otelde bulunduğunu belirten Karaman, Güler'in maça neden ilk 11'de başlamadığını açıkladı. İşte detaylar...

Spor

25.06.2024, 11:34

EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0'lık skorla yenilen A Milli Futbol Takımın'da, Arda Güler hakkında çıkan söylentiler ve antremanda teknik direktör Montella ile yaşadığı 'yelek' diyaloğu büyük bir kargaşaya neden oldu.

Bu olayların sosyal medyada gündem olmasının ardından eleştiri okları Montella ve TFF yönetmine yöneltilirken, EURO 2024'ü yerinde takip etmek için Almanya'da bulunan tecrübeli hoca Hikmet Karaman, Portekiz maçının oynandığı gün tesadüfen milli takımın kaldığı otelde bulunduğunu belirterek, şahit olduğu olayları Hürriyet Gazetesi'ne anlattı:

Galatasaray, Sofyan Amrabat transferini bitirdi Galatasaray, Sofyan Amrabat transferini bitirdi Haberi Görüntüle

"ARDA'NIN OYNAMAYACAĞINI ÖĞRENDİM"

"Biz Portekiz maçından 4 saat önce Dortmund’a gittik. Saat erken olduğu için bir otele girdik, tesadüf milli takım da orada kalıyordu. Milli takım maç için otelden ayrılana kadar içeride oturdum. O arada önemli sohbetler yaptım. Mesela Yunus, Zeki ve Kerem’in ilk 11 oynayacağını, Arda’nın oynamayacağını öğrendim."

Sergen Yalçın'dan flaş Arda Güler sözleri! Öyle bir 11 kurdu ki... Sergen Yalçın'dan flaş Arda Güler sözleri! Öyle bir 11 kurdu... Haberi Görüntüle

"SAKATLIĞININ DIŞARIYA AKSETTİRİLMESİNİ İSTEMEDİ"

"Arda maç günü ağrılarının olduğunu söylüyor fakat bunun da dışarıya aksettirilmesini istemiyor. Bu noktada değerli sporseverlere ve medya mensuplarına şunu söylemek istiyorum; bir önceki maçta iyi oynamış ve gol atmış bir Real Madrid oyuncusunu kimse kesmez, kesemez. Ki o Arda Gürcistan maçının ilk yarısında vasattı. Hatta Montella devre arasında oyundan çıkarsa kimse bir şey diyemezdi. Ama ikinci yarıda Barış Alper Yılmaz’ı kenara çekip Arda’yı biraz içeri kaydırınca Arda daha farklı oynadı. Şimdi düşünün, Arda Güler maç günü, ‘Benim ağrılarım var, oynayamam’ diyor. Siz hoca olsanız ne yaparsınız?"

Real Madrid'in yıldızı Luka Modric'ten Arda Güler iddiası Real Madrid'in yıldızı Luka Modric'ten Arda Güler iddiası Haberi Görüntüle

İDMAN GÖRÜNTÜSÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

"O görüntüde dar alanda tempolu bir çalışma yapılıyor. Montella, onu koruma amaçlı olarak Arda’ya ‘Sen bu çalışmaya girme’ dedi. Yoksa niye sokmasın! Orada bir geçiş oyunu çalışması var, temaslı. Orada alacağı küçük bir darbe veya fark etmeyeceği tempolu bir oyun onun sakatlığını daha da kötüleştirebilir. Sonra Arda yeleği geri verdikten sonra yardımcı hocanın yanına gidiyor, bir şey söylüyor ve tekrar dönüyor. O ana dikkatli bakın Arda’nın beden dilinde saygısızlık yok. Bunu alıp başka yere çekmemek lazım."

Samandıra'da mesai başladı! Mourinho'nun teknik ekibi belli oldu Samandıra'da mesai başladı! Mourinho'nun teknik ekibi belli oldu Haberi Görüntüle

''EN UFAK BİR SORUN YOK''

"Montella ile Arda arasında en ufak bir sorun yok. Ben burada Montella’nın savunuculuğunu yapmıyorum, teknik adam olarak empati yapıyorum. Maçla ilgili yorumlar, eleştiriler yapılabilir. Ama bu olay ve Arda üzerinden böyle önemli bir maç öncesi milli takımın kaosa sürüklenmesini kabul etmiyorum. Hikmet Karaman olarak ben bunu söylüyorsam, bir bildiğim var. ‘Benim sakat olduğumu dışarı bildirmeyin’ diyor Arda." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading