Yandex Metrica

Audi kepenk mi kapadı? Fabrika neden üretime devam etmiyor?

Audi kepenk mi kapadı? Fabrika neden üretime devam etmiyor?

Audi'nin Brüksel fabrikasında, işçilerin el koyduğu araç anahtarlarını teslim etmediği sürece üretim durduruldu. Çalışanların geleceğe yönelik belirsizliği ve yeni model üretimi olmaması, işçi gerilimlerini artırdı.

Ekonomi

09.09.2024, 18:52

Brüksel’de bulunan Audi fabrikası, işçi gerilimleri nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı. Fabrika yönetimi, işçilerin el koyduğu yaklaşık 200 tamamlanmış aracın anahtarlarını teslim etmediği sürece üretimin yeniden başlamayacağını açıkladı. Bu sürede fabrika kapalı tutulacak ve çalışanlara ödeme yapılmayacak.

Bu karar Volkswagen Grubu'nun, Brüksel fabrikasına gelecekte üretilmek üzere yeni bir model tahsis etmeyeceğini açıklaması üzerine işçiler arasında artan gerginliklerin ardından geldi. İşçiler, fabrika önünde sabah saatlerinde toplanarak kararı protesto etti.

Benzini yakmıyor adeta kokluyor! Bu araç peynir ekmek gibi satacak: 100 km'de sadece yarım litre yakıyor! Benzini yakmıyor adeta kokluyor! Bu araç peynir ekmek gibi satacak:... Haberi Görüntüle

Q8 MODELİ ÜRETİMİ MEKSİKA'YA KAYDIRDI

Alman otomobil devi Volkswagen Grubu'na bağlı Audi, geçtiğimiz temmuz ayında, Brüksel fabrikasında üretilen lüks elektrikli Q8 modeline olan talebin düşmesi nedeniyle fabrikada yeniden yapılanmaya gidileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı bu fabrikada, Q8 modelinin üretimi Meksika’ya kaydırılacak. Fabrikanın gelecekte hangi modelin üretileceğine dair belirsizlik ise çalışanlar arasında büyük huzursuzluk yarattı.

Bakanlıktan IBAN'la ticarete geçit yok: 250 mükellefe rekor vergi cezası Bakanlıktan IBAN'la ticarete geçit yok: 250 mükellefe rekor vergi cezası Haberi Görüntüle

YENİ MODEL BEKLENTİSİ KARŞILANMADI

Audi yönetimi, geçen hafta yaptığı açıklamada, Volkswagen Grubu'nun Brüksel fabrikasına yeni bir model tahsis etmeyeceğini bildirdi. Bu gelişme çalışanların geleceğine dair kaygıları artırdı. Çalışanlar ve sendikalar, yeni bir modelin belirlenmesini beklerken, yaşanan belirsizlik işçi gerilimlerini tırmandırdı.

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4... Haberi Görüntüle

PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

Audi Brüksel fabrikasında üretim yapmaya yeterli çalışan işbaşı yapmadığı için geçtiğimiz hafta normal üretim yapılamadı. Çalışanlar, fabrikadaki belirsizlik ve yönetimle yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül'de Brüksel'de büyük bir protesto düzenlemeye hazırlanıyor. Protestonun fabrikanın geleceği üzerindeki belirsizlikleri daha da derinleştireceği düşünülüyor.

Audi Brüksel fabrikasındaki gerilim ve üretim durdurma kararının, Volkswagen Grubu’nun Avrupa'daki diğer tesisleri üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak konusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading