Sitede Ara

Avrupa millî yıldızları konuşuyor: Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu tam 5 gol attı

Avrupa millî yıldızları konuşuyor: Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu tam 5 gol attı

A Millî Futbol Takımının yıldızları Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu, İtalya ve Portekiz'de fırtınalar estiriyor. İki isim son lig maçlarında toplamda 5 gole imza attı. 

Spor

28.10.2024, 02:10

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Juventus formasıyla top koşturan Kenan Yıldız ile Portekiz 1. Futbol Ligi'nde Benfica formasını terleten Kerem Aktürkoğlu başarıdan başarıya koşuyor. Millî yıldızlar son maçlarında toplamda 5 gole imza attı. 

A Millî Futbol Takımının yıldız ismi Kenan Yıldız, Juventus'un Inter'le oynadığı maçta 2 gol attı. Serie A'da 9. haftanın en önemli maçında Inter sahasında Juventus'u konuk etti.

Inter, ilk yarıyı Piotr Zielinski (2) ve Henrikh Mkhitaryan'ın golleriyle 3-2 önde tamamladı. Juventus'un ilk yarıdaki golleri ise Dusan Vlahovic ve Timothy Weah'tan geldi. Inter, 53. dakikada Denzel Dumfries'in golüyle 4-2 öne geçti.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Weah'ın yerine oyuna giren milli futbolcu Kenan Yıldız, maça damga vurdu. Kenan, 71. dakikada attığı golle önce farkı 1'e indirdi, 82. dakikada ise Juventus'a 1 puanı getiren golü attı ve karşılaşma 4-4 sona erdi.

Serie A'da bu sezon ilk gollerini atan 19 yaşındaki milli futbolcu, takımına 1 puanı kazandırdı. Inter puanını 18'e çıkararak haftayı 2'inci, Juventus ise 17'ye yükselterek 3'üncü sırada kapattı.

Yeni Malatyaspor küme mi düştü? Ankaragücü maçında Yeni Malatyaspor neden sahaya çıkmadı? Yeni Malatyaspor küme mi düştü? Ankaragücü maçında Yeni Malatyaspor neden... Haberi Görüntüle

AKTÜRKOĞLU BENFICA'DA HAT-TRICK YAPTI 

Portekiz Ligi'nin 8. haftasında Luz Stadı'nda Rio Ave'yi konuk eden Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nun muhteşem performansıyla galibiyete uzandı.

Millî futbolcu, 12, 16 ve 45+2. dakikalarda fileleri havalandırarak 'hat-trick' yaptı ve Benfica'nın soyunma odasına 3-0 önde gitmesini sağladı. Kerem Aktürkoğlu, 63. dakikada taraftarın büyük alkışıyla yerini Mohammed Zeki Amdouni'ye bıraktı.

Benfica'nın diğer gollerini ise 79. dakikada Andreas Schjelderup ve 81. dakikada Amdouni kaydetti. Benfica bu galibiyetle puanını 19'a yükseltti ve 3. sıradaki yerini korudu.

Benfica formasıyla ligde 4, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 maça çıkan Kerem Aktürkoğlu, gol sayısını 8'e çıkardı. Milli futbolcu forma giydiği 7 maçta da skora doğrudan etki yaptı. Bu maçların 6'sında gol atan Kerem, Boavista karşılaşmasında ise ağları havalandırmamasına rağmen 2 asistle skora katkı yaptı.

Ligdeki gol sayısını 5'e çıkartan Kerem, gol krallığı yarışında ise 3. sıraya yükseldi. Kerem ayrıca kariyerinde 4. kez 'hat-trick' yaptı. 26 yaşındaki futbolcu daha önce Galatasaray formasıyla 2, 24Erzincanspor formasıyla ise 1 kez 'hat-trick' yapma başarısı göstermişti.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı yıldızı Libya havaalanında mahsur kaldı: Sağlığımın güvencesi yok! Fenerbahçe'nin Nijeryalı yıldızı Libya havaalanında mahsur kaldı: Sağlığımın güvencesi yok! Haberi Görüntüle

'TÜM HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM'

Maçın ardından Benfica televizyonuna demeç veren Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde oynadıkları ve Feyenord'a 3-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından takım olarak bu maçta bir tepki göstermeleri gerektiğini ve bunu başardıklarını söyledi.

"Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum ve bunu adım adım yapmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyen Aktürkoğlu, "Bu stadyumu seviyorum çünkü bana şans veriyor. Burada oynadığım her maçta gol attım ve umarım böyle devam eder" şeklinde konuştu.

Kerem Aktürkoğlu

Diğer yandan Portekiz basını da internet sayfalarında 'hat-trick' yapan Aktürkoğlu'na övgüler yağdırdı.

O Jogo, "Benfica'nın gol yağmurunda Aktürkoğlu şov", Record, "Aktürkoğlu rüya gibi bir ilk yarı oynadı ve yarım saatte üç gol attı", Diario de Noticias "Benfica, kırılgan Rio Ave'yi Aktürkoğlu'nun hat-trick ile yerle bir etti" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading