Yandex Metrica

Sitede Ara

Avusturya'yı golleriyle yıkan Merih Demiral'dan bozkurt işaretiyle gönderme

Avusturya'yı golleriyle yıkan Merih Demiral'dan bozkurt işaretiyle gönderme

A Milli Takım'ın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta yalnız golleriyle değil kritik müdahaleleriyle de yıldızlaşan Merih Demiral, attığı gollerden sonra bozkurt işareti yaptı.

Spor

03.07.2024, 01:34

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çıktığı 4 maçta 3 galibiyet elde etti. F Grubu'nda yer alan milli takım, Gürcistan'ı 3-1 ve Çekya'yı 2-1 mağlup ederken Portekiz'e 3-0 mağlup olmuştu. Bu mağlubiyete rağmen gruptan ikinciş olarak çıkmayı başaran Türkiye, turnuvanın flaş ekibi Avusturya ile eşleşmişti. 

Bu gece son 16 turunda oynanan Avusturya maçını da 2-1 kazanan ay yıldızlı ekibimiz, adını son 8'e yani çeyrek finale yazdırdı. Avusturya ise aldığı bu mağlubiyetle turnuvanın dışında kaldı.

Arda Güler devler arasına girdi: Rooney ve Ronaldo ile başa baş Arda Güler devler arasına girdi: Rooney ve Ronaldo ile başa... Haberi Görüntüle

MAÇA ADETA GOLLE BAŞLADIK

Leipzig'de oynana maça Türkiye adeta 1-0 önde başladı. Henüz 27. saniyede defans oyuncumuz Merih Demiral'ın yakın mesafede vuruşuyla öne geçen Türkiye, 59. dakikada bir kez daha Merih'le gol bularak farkı ikiye çıkardı. Avusturya'yı ümitlendiren gol ise 66. dakşikada Michael Gregoritsch'ten geldi. Maçın son dakikaları ise heyecan fırtınasına neden oldu. Karşılıklı ataklar, kaçırılan goller ve kalecimiz Mert Günok'un son dakikalarda yaptığı inanılmaz kurtarış gerek tribünde gerekse de ekranları başındaki taraftarları korkutsa da Türkiye maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Berlin polisinden ırkçı muamele: Türkiye- Hollanda maçında yüksek risk önlemi alınacak Berlin polisinden ırkçı muamele: Türkiye- Hollanda maçında yüksek risk önlemi... Haberi Görüntüle

"TÜRK OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Suudi Arabistan'da El-Ehli takımında forma giyen Merih Demiral ise milli takımı çeyrek finale taşıyan gollerinin ardından sevincini bozkurt işareti yaparak yaşadı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan tecrübekli defans oyuncusu, "Ne Mutlu Türk'üm diyene! Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaşattı. Çok gururluyum Türk olduğum için. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

EURO 2024'te çeyrek final heyecanı başlıyor! 5 Temmuz bugün kimin maçı var? EURO 2024'te çeyrek final heyecanı başlıyor! 5 Temmuz bugün kimin... Haberi Görüntüle

AVUSTURYA'DA BOZKURT İŞARETİ YASAKLANMIŞTI

Avusturya’da 2019 yılında "Aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele" gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kullanımı yasaklanmıştı. Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretiyle Avusturya'ya gönderme yapmış oldu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading