Yandex Metrica

Barcelona'nın eski kalecisi Beşiktaş'ta: Van Bronckhorst'un listesindeydi

Barcelona'nın eski kalecisi Beşiktaş'ta: Van Bronckhorst'un listesindeydi

Beşiktaş, kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, beraber çalışacağı isimleri yavaş yavaş takıma kazandırıyor.

Spor

27.06.2024, 23:48

Teknik direktörlüğe Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'u getiren ve dün ilk transferini Portekizli yıldız Rafa Silva'yla gerçekleştiren Beşiktaş, teknik ekibe de takviye yapmaya devam ediyor.

Siyah beyazlı yönetim, Hollandalı hocanın isteğiyle teknik ekibe Anthony McElhone ve Rudolfus Hubertus Hesp'i dahil etti. Kulüpten yapılan açıklamada Queen's Park FC'den Anthony McElhone'un spor bilim uzmanı ve performans, Heerenveen'den Rudolfus Hubertus Hesp'in ise kaleci antrenörü olarak teknik ekibe katıldığı belirtildi. 

Barcelona'nın eski kalecilerinden olan Hesp, Katalan kulüpte 1997-2000 yılları arasında forma giymişti.

Fenerbahaçe'den beklenmedik hamle: Yusuf Yazıcı sürprizi Fenerbahaçe'den beklenmedik hamle: Yusuf Yazıcı sürprizi Haberi Görüntüle

RUDOLFUS HUBERTUS HESP KİMDİR?

Futbola 1985-1986 sezonunda HFC Haarlem'de başlayan Hesp, 1987 yılında Fortuna Sittard'a transfer oldu. Bu forma altında 1989'da Hollanda'da Yılın Kalecisi ödülünü kazanan Hollandalı eldiven, 1994'e kadar bu kulüpte kaldı. 1994'te Roda'ya transfer olan Hesp, burada 3 yıl forma giydi ve 1997'de teknik direktörlüğünü Louis van Gaal'ın çalıştırdığı Barcelona'yla anlaştı. Burada da 3 yıl forma giyen Hesp, daha sonra eski kulübü Fortuna Sittard'a döndü ve 2002'ye kadar burada kaldı. 

1998'de Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Hesp, 2002'den sonra sırasıyla Roda, Hollanda Milli Takımı, FC Groningen, PSV Eindhoven ve SC Heerenveen'de kaleci antrenörlüğü yaptı. Tecrübeli teknik adam, 2019-2020 sezonunda PSV Eindhoven'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading