Yandex Metrica

Bir tarih yazılıyor: İşte A Milli Takımın EURO 2024 rekorları

Bir tarih yazılıyor: İşte A Milli Takımın EURO 2024 rekorları

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası  son 16 turunda Merih Demiral'ın golleriyle Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, çeyrek finale adını yazdırarak Hollanda'nın rakibi oldu. Mücadelede birçok ilke imza atan Milliler, istatistikleriyle de turnuvaya  damga vurdu. İşte detaylar...

Spor

04.07.2024, 14:07

Avusturya karşısında yüksek efor sarf eden Ay Yıldızlılar, maç boyunca 114,3 kilometre mesafe kat ett. Milliler, turnuvada oynadığı 4 mücadelede 453,1 kilometre koşarken, maç başına 113 kilometre ortalama yakaladı.

Türkiye, Avusturya karşısında ortamanın üzerinde koşu mesafesine ulaşmış oldu.

UEFA'nın Merih Demiral kararı ne olacak? İşte geçmişte yaşanan örnekler UEFA'nın Merih Demiral kararı ne olacak? İşte geçmişte yaşanan örnekler Haberi Görüntüle

MERİH DEMİRAL DAMGA VURDU

A Milli Futbol Takımı'nı galibiyete taşıyan golleri atan savunma oyuncusu Merih Demiral, 40 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda bir maçta 2 gol atmayı başaran ilk savunma oyuncusu oldu. Merih'ten önce 1984 yılındaki organizasyonda Fransa forması giyen defans JeanFrançois Domergue, Portekiz maçında 2 gol atmıştı.

Dev turnuvalarda ise stoper futbolcunun 2 gol attığı son organizasyon 1998 Dünya Kupası olmuştu. Fransa'nın savunmacısı Lilan Thuram, Hırvatistan maçında kaybettiği 2 golle takımının 2-1 kazanmasını sağlamıştı.

Merih Demiral, aynı zamanda 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Çekya ile oynanan maçta 2 gol atan Nihat Kahveci'yi de yakalayarak, milli formyla Avrupa'da bir maçta 2 gol atmayı başaran ikinci futbolcu oldu.

Galatasaray'da Hakim Ziyech hareketliliği! Okan Buruk noktayı koydu Galatasaray'da Hakim Ziyech hareketliliği! Okan Buruk noktayı koydu Haberi Görüntüle

TARİHE GEÇTİ

Avusturya karşısında Demiral'ın attığı ikinci golde asisti yapan 19 yaşındaki genö yıldız Arda Güler,  Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti.

Güler, 20 yaşın altında olup Avrupa Şampiyonası'nda hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü ünvanını aldı.

ÖZET - ÇEKYA TÜRKİYE SKOR: 2-1 (EURO 2024) | A Milli Takım son 16'da! Çekleri son dakikalarda bitirdik! ÖZET - ÇEKYA TÜRKİYE SKOR: 2-1 (EURO 2024) | A... Haberi Görüntüle

DEVLER LİSTESİNDE

Bu başarıyı sen son 2004 yılındaki organizasyonda İngiltre'den Wayne Rooney ve Portekizli Ronaldo almıştı.

Avusturya maçında en çok mesafe kat eden isimlerden olan Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, A Milli Futbol Takımı'nda en fazla süre alan oyuncular oldu.

Her iki yıldız futbolcu da milli takımın sahaya çıktığı 4 maçta 90'ar dakika sahada kalarak 360 dakika forma giydi.

Montella'nın taktiğini Ancelotti'ye önerdiler! İspanyolların Arda Güler şaşkınlığı Montella'nın taktiğini Ancelotti'ye önerdiler! İspanyolların Arda Güler şaşkınlığı Haberi Görüntüle

EN ÇOK TEHLİKE UZAKLAŞTIRAN EKİP

56 tehlikeli topu uzaklaştıran Türkiye, organizasyonda en çok tehlike uzaklaştıran ekip olarak dikkat çekmeyi başardı.

Milli Takım'da Merih, Kaan, Abdülkerim üçlüsü, toplamda 38 uzaklaştırma yaparken, Merih 17 uzaklaştırmayla ilk sıraya çıktı.

Merih Demiral, ultaştığı bu sayıyla, Milli Takım formasıyla bir Avrupa Şampiyonası'nda en fazla tehlike savuşturan futbolcu olmayı başardı.

Çekya teknik direktörü Türkiye'ye medyan okudu: Hoşumuza gidiyor Çekya teknik direktörü Türkiye'ye medyan okudu: Hoşumuza gidiyor Haberi Görüntüle

TURNUVADA EN DİKKAT ÇEKEN İSİM

Milli Takım'daki en önemli isimlerden biri olan Ferdi, Kadıoğlu, yakaladığı istatistiklerle dikkatleri üzerine çekti.

TFF'nin kasası doldu! İşte A Milli Takım'ın başarısının karşılığı... TFF'nin kasası doldu! İşte A Milli Takım'ın başarısının karşılığı... Haberi Görüntüle

TEK FUTBOLCU

2024 Avrupa Şampiyonası'nda 5 ve üzerinde ikili mücadele kazanan (28), şut pası veren (11), çalım atan (5), top kapan (10) ve pas arası yapan (7) Ferdi Kadıoğlu, bu anlamda organizasyondaki tek futbolcu oldu.

Mert Günok da yüzde 80'lik kurtarış yüzdesiyle milli takım forması altında Rüştü Reçber'in ardından bir Avrupa Şampiyonası'nda en yüksek yüzdeye ulaşan isim oldu.

Avusturya maçında 2-1 kazanarak organizasyonda çıktığı dördüncü maçta üçüncü galibiyetini elde eden A Milli Futbol Takımı, turnuvanın en başarılı üçüncü ekibi konumuna yükselmeyi başardı.

İspanya çıktığı 4 maçta 4 galibiyet alarak turnuvada bunu başaran tek ekip olurken, 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan ev sahibi Almanya ise ikinci sırada yer alıyor. Milli Takım, Gürcistan, Çekya ve Avusturya'yı yenerken, tek yenilgisini grup maçlarında Portekiz'e karşı almıştı.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading