"Bu kadar gerizekalılık olmaz" demişti! AYM, Aziz Yıldırım'ın Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki sözleri için ne karar verdi?

"Bu kadar gerizekalılık olmaz" demişti! AYM, Aziz Yıldırım'ın Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki sözleri için ne karar verdi?

Aziz Yıldırım'ın Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki sert sözleri, Anayasa Mahkemesi tarafından ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildi. Mahkeme, eski Fenerbahçe başkanına ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Spor

07.10.2024, 18:52

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı arasında devam eden hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı. Kütahyalı'nın, Yıldırım'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını verdi.

TFF ve dört büyükler Riva'da toplandı: Kritik görüşmeler yapılıyor... TFF ve dört büyükler Riva'da toplandı: Kritik görüşmeler yapılıyor... Haberi Görüntüle

"BU KADAR GERİZEKALILIK OLMAZ" SÖZLERİ DAVAYA KONU OLDU

Olayın çıkış noktası, Aziz Yıldırım’ın, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında söylediği sert sözler oldu. Yıldırım’ın, "Ya bu kadar gerizekalılık, bak gerizekalılık diyorum, ahlaksızlık olmaz. Koyuyorlar şişeyi alta, çekiyorlar viskiyi, yorum yapıyorlar." şeklindeki ifadeleri Kütahyalı tarafından hakaret olarak değerlendirildi ve suç duyurusunda bulunuldu.

Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Haberi Görüntüle

AYM'DEN "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" KARARI

Anayasa Mahkemesi, yaptığı incelemede Aziz Yıldırım'ın sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve bu ifadelerin cezai yaptırıma tabi tutulmasına gerek olmadığına hükmetti. Yıldırım'ın sözleri hakaret değil, sert bir eleştiri olarak nitelendirildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading