Yandex Metrica

Bunun adı beceriksizlik! Spor yazarları Trabzonspor- Beşiktaş derbisini yorumladı

Bunun adı beceriksizlik! Spor yazarları Trabzonspor- Beşiktaş derbisini yorumladı

Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktak deplasmanda Trabzonspor ile akrşı karşıya geldi. 1-1 eşitlikle sona eren derbide kazanan olmadı. Buna göre spor yazarları, Trabzonspor- Beşiktaş derbisini değerlendirdi.İşte detaylar...

Spor

16.09.2024, 12:27

Yeni sezon Süper Lig'in ilk derbisi Trabzonspor ile Beşiktaş arasında gerçekleşti. apara Park'ta oynanan maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Bordo mavililer, 17. dakikada Okay Yokuşlu'nun golüyle öne geçti. Beşiktaş'ın eşitlik sağladı gol ise 39. dakikada Gedson Fernandes'den geldi.

Trabzonspor, uzun süre 10 kişi mücadele etti ancak galibiyet hasretini sürdürdü. Buna göre Şenol Güneş yönetimindeki ilk maçında bordo mavililer 3 puana yükseldi.

 Beşiktaş ise l igde ilk kez puan kaybederek 10 puana çıktı.

Kylian Mbappe için bomba transfer iddiası: Liverpool'un teklifini kabul mü etti? Kylian Mbappe için bomba transfer iddiası: Liverpool'un teklifini kabul mü... Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ DEĞİŞİKLİKLER İLE GERİYE GİTİİ

Güntekin Onay: Van Bronckhorst’un erken ve yanlış oyuncu değişiklikleri... Siyah beyazlı takım baskıyı kurmuşken iyi oynarken, Ernest Muci ve Onur’un girmesine gerek yoktu. Sahanın en iyilerinden Jonas Svensson neden çıktı? Mustafa Hekimoğlu için böyle sert ve yoğun tansiyondaki bir maçta oyuna girmek için erken değil mi? Ne kadar kötü oynarsa oynasın, Ciro İmmobile gibi bir golcü skor gerekiyorken çıkmamalıydı. Çünkü alternatifi yok. Dün 10 kişi oynayan Trabzonspor’un direnci ve mücadelesi alkışı fazlasıyla hak etti. Yeni transfer Simon Banza sahada adeta ruhunu bıraktı. Bir santrforun top rakipte iken bu kadar çok mücadele ettiğine uzun süredir tanıklık etmemiştik. Dün Beşiktaş koşullar ne olursa olsun 80 dakikadan fazla 10 kişi oynayan Trabzonspor’u yenmeliydi. Siyah beyazlılar 3 puan için önemli bir fırsatı tepti. Açıkçası teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst ilk zor sınavında kırık not aldı.

Alisha Lehmann isyan etti: Kocasını örnek göstererek tepki verdi Alisha Lehmann isyan etti: Kocasını örnek göstererek tepki verdi Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ TEMPOYU YÜKSELTEMEDİ

Ali Gültiken: Beşiktaş istediği ikinci gole bir türlü kavuşamadı. Burada Trabzonspor'un savunmasının, Beşiktaş'ın oyun temposuna karşı sabırlı duruşu belirleyici faktör olsa da başrol performansı Uğurcan'ın kurtarışlarıydı. Maçın sonuna kadar takımının ayakta kalmasındaki en büyük faktör oldu. Beşiktaş'ın Semih ve Muçi ile yaptığı hamleler var ancak istediği ölçüde sonuç ortaya çıkmadı. Bu tür maçları oynarken biraz daha yüksek tempoya geçmek, rakibin dengesini bozmak için önemli. Beşiktaş'ın eksik yaptığı taraf buydu.

Milli basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümünde kahreden detay: Bakın nerede ve nasıl çarpmış! Alkollü sürücü tutuklandı Milli basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümünde kahreden detay: Bakın nerede ve... Haberi Görüntüle

ÜST SINIF BİLDİĞİNİZ GİBİ

Uğur Meleke:Mendy, geçen seneki Beşiktaş maçındaki seviyesine döndü adeta. Uğurcan kalesinde devleşti. Yeni santrfor Banza’nın da takımın çehresini değiştireceği kesin. Hem klas, hem de çok tutkulu bir oyuncu. Beşiktaş, son 70 dakikasını rakip üçüncü bölgede oynadığı maçı 1 puanla bitirdi ama bunun siyah beyazlılar için bir geri adım olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir oyundu. Beş net pozisyonda Uğurcan’a takıldılar. Rafa Silva 60’taki şahane topuğunun da Uğurcan tarafından kurtarıldığını görünce vücut diliyle günün özetini yaptı aslında: “Bu nasıl bir kaleci” dedi jest ve mimikleriyle Portekizli on numara. Beşiktaş adına maçın dikkat çeken performansları merkezin çok kalabalıklaştığı bir maçta iki bekten geldi. Özellikle Svensson’daki gelişim belli ki “Van Bronckhorst Bek Okulu”ndan öğrendikleriyle de ilgili. 

Türkiye karşıtı pankart, Ergin Ataman'ı çileden çıkardı hakeme çıkıştı: Atın beni Türkiye karşıtı pankart, Ergin Ataman'ı çileden çıkardı hakeme çıkıştı: Atın... Haberi Görüntüle

KARTAL TRABZON'DA FIRSAT TEPTİ

Fatih Doğan: rabzonspor eksik kaldıktan 4 dakika sonra Okay ile golü bulunca GİO oyuna müdahale edip Rashica'yı yerine, Silva'yı sola, Mario'yu da merkeze aldı. Gedson'la beraberlik golünde bu değişimin etkisi vardı. Beşiktaş'ta bu sezon en iyi çıkış yapan yıldız, 7 maçta 5 gol atan sahada adım atmadık yer bırakmayan Gedson Fernandes. Beşiktaş ikinci devrede baskısını artırdı. Silva'nın topuk vuruşu, Uğurcan'ın kurtarışı olmasa da gecenin futbol resitaliydi. Uğurcan yine bir Beşiktaş maçında kurtarıcı rolündeydi. Muçi etkisiz kaldı ama Semih yakaladığı pozisyonlarla kendini hissettirdi. Immobile'nin yerine Mustafa'nın alınması radikal bir karardı. Trabzon, 65'ten sonra '1-1 iyidir' dedi. Beşiktaş gereksiz panik yaptı. Sakin kalsa galibiyeti alabilirlerdi. Beşiktaş beraberliğe sevinmesin, Trabzon üzülmesin.

Yusuf Dikeç'in siyasi görüşü ne, hangi partiye destek veriyor? Olimpiyat efsanesinde açıklama Yusuf Dikeç'in siyasi görüşü ne, hangi partiye destek veriyor? Olimpiyat... Haberi Görüntüle

BUNUN ADI BECERİKSİZLİK

Bilal Meşe:  Şenol Güneş, çok kritik bir dönemde görev üstlendi, o da zorluk derecesi yüksek maçta Visca'nın kızaracağını hiç düşünmedi sanırım. Buna karşın, Okay Yokuşlu'nun kafa golü, Kartal şok etkisi yaptı. Sonra mı? Trabzon, savunmaya kapandı, tehlikelere de davetiye çıkardı. Artı, Gedson'u hesaba katmadılar, artık onun bir golcü olduğunu unuttular. Kartal'da yeniler, Mario ve Uduokhai, vitrine çıktılar. Mario, ilk yarıda bir şut attı, Uğurcan güçlükle kornere tokatladı. İkinci yarı mı? Kartal, yine tek kale oynadı... Trabzon, zamana sığındı! Beşiktaş, bu yarıda da üç puanlık 'çilingiri' aradı, bulamadı. Doldur - boşaltla gitti, savunmada duvarını aşamadı. Immobile'yi de pek göremedik! Beşiktaş bir fırsat daha buldu, Rafa Silva ile.... 60'da tecrübeli oyuncu, klasına yakışır bir topuk vuruşu yaptı, Uğurcan adeta uzadı, iki hamlede topa sahip oldu. Muçi, Semih hamleleri de üç puanı getirmedi. On kişi kalan Trabzon'u yenemiyorsanız, bunun adı olsa olsa, beceriksizliktir beyler... Tabi, savunma bloğunun yanı sıra Uğurcan'ın hakkını da teslim edelim. 

Josef de Souza'ya silahlı soygun şoku: Terliğimi bile aldılar Josef de Souza'ya silahlı soygun şoku: Terliğimi bile aldılar Haberi Görüntüle

GÖKTAŞ AVICISI UĞURCAN

Ali Ece: Rakip bir kişi eksik kalır kalmaz Beşiktaş fazla oyuncuyla oynama avantajını hemen kullanamadı aksine maça geç adapte oldu. Mesela Bardhi gibi duran topları çok iyi kullanan bir oyuncu topun başına geçtiğinde kolektif duran top savunmasında çok daha iyi yerleşmek ve konsantre olmak gerekirdi, olmayınca Okay çok iyi yükseldi ve Trabzonspor’u öne geçirdi.

Beşiktaş ise 25. dakikadan sonra bir kişi fazla oynama avantajıyla organize baskı kurmaya başladı. Ekstradan iyi bir ilk yarı oynayan Svensson ile Rafa Silva’nın dar alan verkaçları Beşiktaş’ı pozisyonlara sokarken 39’da aralarına Gedson da katıldı ve bu sezonki ekstra golcülük katkısıyla o dakikaya kadar kalesinde devleşen Uğurcan’ı geçmeyi başardı.

Devre sonundaki Joao Mario şutuyla Beşiktaş gole tekrar yaklaştı ama neredeyse her Beşiktaş maçında olduğu gibi Uğurcan kalesinde CourtoisAlisson elit kalitesini sergiledi. 61’de Rafa Silva’nın süper zeka dolu topuk vuruşunda yaptığı kurtarış ise “Kalesine siyah beyaz göktaşı düşse onu bile tutacak” hissi yarattı. Maçın kalanında da Beşiktaş baskısına devam etti ancak sonradan oyuna girenlerden sadece Semih dar alan becerisiyle Trabzon etten duvarını zorladı. Beşiktaş’ın bu tip maçlar için ekstra bir tane daha dar alan becerisi sergileyebilecek kanat forvete ihtiyacı var. Yeni transfer Mario takıma akıl ve pozitif tecrübe kattı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading