Bursaspor tribünlerinden dünyaya damga vuracak hareket! Filistin bayraklı dev koreografi!
3. Lig 1. Grup’ta geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor, Bornova 1877’yi 4-1 yendiği karşılaşmada taraftarlarıyla zaferi kutlarken Filistin’e desteğini yineledi; tribünlerde “Kick Israel out of football” pankartı açıldı ve İsrail protesto edildi. Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarına olan tutkularının yanı sıra Gazze’deki sivil kayıplara dikkat çekerek UEFA ve FIFA’ya İsrail’in futboldan men edilmesi çağrısında bulundu.
3. Lig 1. Grup’ta geçtiğimiz hafta Hopaspor'u 2-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor, taraftarıyla ilk kez şampiyon unvanıyla buluştu. Yeşil-beyazlı ekip, sahasında Bornova 1877'yi ağırlarken, tribünlerde hem futbol coşkusu hem de Filistin’e destek yankılandı.
TRİBÜNLER YİNE DOLDU, COŞKU ZİRVE YAPTI
Süper Lig’e dönüş hayaliyle kenetlenen Bursaspor taraftarı, sezon boyunca olduğu gibi bu hafta da tribünleri tıklım tıklım doldurmayı başardı. Maç boyunca susmayan taraftar, hem takımlarına olan desteği hem de sosyal duyarlılıklarıyla dikkat çekti. Bursaspor, mücadeleyi 4-1 kazanarak sahadaki gücünü bir kez daha gösterdi.
FİLİSTİN İÇİN YÜKSELEN SES
Bursaspor taraftarı, sadece takımına değil, dünya gündemine de mesaj verdi. Bornova 1877 karşılaşmasında tribünlerde açılan “Kick Israel out of football” pankartı ile UEFA ve FIFA’ya çağrıda bulunuldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı ses çıkaran yeşil-beyazlılar, “Katil İsrail” sloganlarıyla soykırıma tepki gösterdi.
FİLİSTİN KOREOGRAFİSİ HAFIZALARDAN SİLİNMİYOR
Taraftar gruplarının Filistin’e desteği yeni değil. 19 Ocak'ta Düzcespor ile oynanan karşılaşma öncesinde yapılan Filistin bayrağı koreografisi ve “Özgür Filistin” şarkısı eşliğinde atılan sloganlar, hafızalardaki yerini koruyor. Renkli kartonlarla oluşturulan bayrak görseli, sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı.
GAZZE’DE KAYIPLAR AĞIR
İsrail'in 7 Ekim 2023’te başlattığı Gazze saldırıları, 19 Ocak 2025’te ilan edilen ateşkese kadar devam etti. Bu süreçte 61 binden fazla Filistinli yaşamını yitirirken, 14 binden fazlasının enkaz altında kaybolduğu bildirildi. Bursaspor taraftarı, bu insanlık dramına sessiz kalmayarak futbolun evrensel dilini kullanmayı tercih etti.
