Yandex Metrica

Christoph Daum hayatını kaybetti! Türkiye'ye damga vurmuş teknik adam futbol dünyasını yasa boğdu

Christoph Daum hayatını kaybetti! Türkiye'ye damga vurmuş teknik adam futbol dünyasını yasa boğdu

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor gibi Türk futbolunun önemli kulüplerinde görev yapmış olan Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayata gözlerini yumarak futbol dünyasını yasa boğdu. Daum, uzun süredir akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavisini sürdürüyordu.

Spor

25.08.2024, 13:40

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olan Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Daum'un vefatı, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde görev almış olması nedeniyle Türkiye’de de derin bir üzüntüyle karşılandı. Daum'un vefatına ilişkin kulüplerden yapılan açıklamalarda, Daum ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Fenerbahçe Amrabat transferini açıkladı! İşte sözleşmenin detayları Fenerbahçe Amrabat transferini açıkladı! İşte sözleşmenin detayları Haberi Görüntüle

DAU'UN KARİYERİNE KISA BİR BAKIŞ

Ekim 1953 doğumlu Christoph Daum, futbolculuk kariyerine orta saha oyuncusu olarak Duisburg ve FC Köln'de başladı. 1986 yılında FC Köln'de teknik direktörlük kariyerine adım atan Daum, Almanya Bundesliga’da 1991-92 sezonunda Stuttgart'ı şampiyon yaparak adını duyurdu.

Southampton - Manchester United karşılaşması ne zaman oynanacak ve hangi platformdan izlenebilir? Southampton - Manchester United karşılaşması ne zaman oynanacak ve hangi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEKİ BAŞARILARI

Daum, 1993-94 sezonunun ortasında Beşiktaş’ta antrenörlük görevine getirilerek Türk futboluna adım attı. İlk sezonunda Türkiye Kupası’nı, bir sonraki sezonda ise Süper Lig şampiyonluğunu kazanarak Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kurdu. 2003 yılında yeniden Türkiye’ye dönen Daum, Fenerbahçe’nin başına geçti ve sarı-lacivertli takımı iki sezon üst üste şampiyonluğa taşıdı. Ancak üçüncü sezonunda son haftada şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdı.

2009-10 sezonunda bir kez daha Fenerbahçe'nin başına geçen Daum, yine son haftada şampiyonluğu bu kez Bursaspor’a kaptırarak talihsiz bir şekilde Türkiye'deki kariyerini noktaladı. Daum'un Türkiye'deki son teknik direktörlük macerası ise 2013-14 sezonunda Bursaspor ile oldu; ancak kötü sonuçlar nedeniyle bu görev süresi de uzun sürmedi.

Arda Güler'in tepkisi büyüyor! İspanyollar milli futbolcuya sahip çıktı Arda Güler'in tepkisi büyüyor! İspanyollar milli futbolcuya sahip çıktı Haberi Görüntüle

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNİN SON DÖNEMİ

Christoph Daum, teknik direktörlük kariyerinde son olarak 2016-17 sezonunda Romanya Milli Takımı’nı çalıştırdı. Uzun yıllar futbol dünyasında birçok başarıya imza atan Daum, disiplinli ve kararlı çalışma tarzıyla tanındı.

Ziyech için gece yarısı operasyonu! Transferi an meselesi Ziyech için gece yarısı operasyonu! Transferi an meselesi Haberi Görüntüle

ALEX DE SOUZA'DAN DUYGUSAL VEDA

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza, sosyal medya hesabından Daum'un vefatıyla ilgili duygusal bir paylaşım yaptı. Alex, "Beni Türkiye’ye getiren en önemli isimdi. Fenerbahçe’deki sportif başarımdan dolayı bu beyefendiye çok şey borçluyum. Hayatımdaki çok önemli bir insanı kaybettiğim, üzücü bir gün benim için" ifadeleriyle Daum'a olan minnettarlığını dile getirdi ve ailesine başsağlığı diledi.

Christoph Daum’un vefatı, Türk ve dünya futbolunu derin bir üzüntüye boğdu. Alman teknik adamın futbol dünyasına kazandırdığı başarılar ve bıraktığı izler, onu her zaman hatırlanır kılacak.

Habere Tepki Ver

2

3

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading