Yandex Metrica
Reklam

Darphane, Fenerbahçe'ye para bastı!

Darphane, Fenerbahçe'ye para bastı!

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsanevi isimlerinden "Ordinaryüs" lakaplı Lefter Küçükandonyadis anısına, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından özel bir hatıra para basıldı.

Spor

02.07.2024, 18:44

İstanbul Beşiktaş'taki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen özel bir törenle, Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis'in anısına hatıra para basıldı. Bu önemli adım, Türkiye spor tarihinde bir ilk olarak kayda geçti.

Milli Takım'ın Avusturya zaferi dünyayı salladı: Önce icat sonra infaz Milli Takım'ın Avusturya zaferi dünyayı salladı: Önce icat sonra infaz Haberi Görüntüle

ETKİNLİĞE GENİŞ KATILIM

Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, hatıra paranın tanıtımı geniş katılımlı bir etkinlikle gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'in yanı sıra, Fenerbahçe Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Selman Arınç, Fenerbahçe Basketbol Müzesi Sorumlusu Haluk Hergün, Lefter Küçükandonyadis’in damadı Mehmet Balkan ve Heykeltıraş Tekin Gülbasar etkinliğe katılan isimler arasındaydı.

Kartal uçtu! 25 milyon euroluk yıldızı transfer ediyor Kartal uçtu! 25 milyon euroluk yıldızı transfer ediyor Haberi Görüntüle

EFSANE İSİMLERİ HATIRLATMAK AMAÇLI PROJE

Geçen yıl Para Kurulu'nda alınan bir kararla başlatılan "Türk Spor İnsanları Hatıra Parası" serisi, Lefter Küçükandonyadis'in unutulmaz katkılarını ölümsüzleştirmek amacıyla hayata geçirildi. Abdullah Yasir Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Lefter'in sadece Fenerbahçeliler için değil, tüm Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, genç nesillerin onu tanıması ve hatırlaması için bu adımın önemine dikkat çekti.

Şok eden imza: Ndombele geri döndü Şok eden imza: Ndombele geri döndü Haberi Görüntüle

SINIRLI SAYIDA BASILDI

Lefter Küçükandonyadis'in İtalya ve Fransa'da futbol oynayarak Türkiye'nin gururunu temsil ettiğini belirten Şahin, 3 bin adet basılan hatıra paranın satışa sunulduğunu duyurdu. Bu özel serinin Türk spor camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading