Derrick Köhn’den Usain Bolt'a hodri meydan! 100 m rekoruna çok yaklaştı

Derrick Köhn’den Usain Bolt'a hodri meydan! 100 m rekoruna çok yaklaştı

Trendyol Süper Lig takımlarından Galatasaray’dan sezon başında Werder Bremen'e transfer olan Derrick Köhn son maçında 35,81 km hıza ulaşarak maçın en hızlısı oldu. Bu rakamlarla Köhn’ün Usain Bolt'un 100 m yarışlarındaki ortalama hızı olan 37 km/h sürate az da olsa yaklaştı.

Spor

06.10.2024, 18:48

Sezon başında Galatasaray’da istenmeyen adam ilan edilen Derrick Köhn kiralık olarak Werder Bremen'e gönderilmişti. Bunedsliga’nın 6. hafta karşılaşmasında Werder Bremen sahasında Freiburg'a tek golle yenilmesine karşın ortaya ilginç bir istatistik çıktı.

Galatasaray'dan kiralık olarak Werder Bremen’e transfer olan Derrick Köhn, takımının yenilgisini önleyemese de, bireysel bir istatistikte maçın öne çıkan ismi olmayı başardı.

Derrick Köhn

Bundesliga'nın resmi sitesindeki veriler ışığında; Köhn maç içerisindeki bir koşusu esnasında bir ara 35,81 km/saat hıza ulaşarak mücadelenin en hızlı adamı oldu. 25 yaşındaki sol bekin süratinin dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt'un hızını akıllara getirdi.

Jamaikalı efsanevi sprinter katıldığı 100 metre yarışlarında ortalama yaklaşık 37 km/s hızı yakalamayı başarmıştı. 2009 yılında bu mesafede dünya rekoru kırdığı yarıştaki ortalama hızı 37.58 olan Bolt ile Köhn’ün arasındaki bu rakamlar karşısında Alman basınından yapılan açıklamada, "Derrick Köhn hızı ustalığıyla sol kanatta rakip için tehlike çanları çaldırdı ancak buradan gerçekleştirdiği ataklardan sonuç alamadı" sözleri sarf edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading