Dilara Yücel: Ringlerin en güzel kadınıyım

Dilara Yücel: Ringlerin en güzel kadınıyım

18 yaşında boksta Avrupa Şampiyonu olan Dilara Yücel, 'Ringlerin en güzel kadınıyım ve rakiplerimin de korkulu rüyasıyım' şeklinde açıklama yaptı.

Spor

23.01.2024, 18:17

Eskişehir'de kilo vermek için boksa başlayan ve boks eğitiminİ Viyana'da alarak kısa sürede profesyonelliğe geçiş yapan 18 yaşındaki Dilara Yücel, çıktığı ilk 8 profesyonel maçta da mağlubiyet yüzü görmedi.

DHA'ya konuşan Dilara Yücel, 2022 Mart ayında dünya şampiyonluk maçına çıkacağını, öncesinde sıralama maçlarıyla konsantre olacağını belirtti. Turnuvada hem kendisi hem de ülkemiz için boy gösterip başarıyı hedeflediğini dile getiren genç boksör, güne sabah koşularıyla zinde başladığını böylece daha zinde hissettiğini söyledi. Aynı zamanda maça çıkmadan önce kendisini haftalar hatta aylar öncesinden psikolojik ve fiziksel olarak hazırladığını, bu şekilde maçlara da hazır bir şekilde çıktığını aktardı. Başarısı dışında güzelliğiyle de dikkat çeken Dilara Yücel, evlilik konularına çok uzak olduğunu ve kariyerinin daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kartal'a son dakika darbesi: Gaziantep 90+6'da Maxim'in golüyle coştu Kartal'a son dakika darbesi: Gaziantep 90+6'da Maxim'in golüyle coştu Haberi Görüntüle

'ÇOK AGRESİF BİR KIZDIM'

Okul geçmişinde ve günlük hayatta tartışmalar yaşayan bir kız olduğunu dolayısıyla sinir ve stresini boks sayesinde attığını belirten Yücel, "Bu spora başladıktan sonra ise tartışma ve kavgalardan geri çekilmeyi öğrendim. Ringlerin en güzel kadınıyım ve rakiplerimin de korkulu rüyasıyım. Boksa başlamam ise tamamen spontane bir şekilde gelişti ve bir daha bırakamadım. Boks yapmak çok güzel bir duygu. Bu süreçte en büyük destekçim annem oldu. Ev içinde de dışarıda da bana çok yardımcı oluyor. Sağlıklı beslenmem için bana ev yemekleri yapıyor. Ben de çok gerekmedikçe dışarıdan yemek yememeye özen gösteriyorum" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk’tan Acun Ilıcalı'ya sert cevap: Televizyon televizyon gezilecek bir şey yok! Okan Buruk’tan Acun Ilıcalı'ya sert cevap: Televizyon televizyon gezilecek bir... Haberi Görüntüle

'BEN DE TACİZDEN MAĞDURUM'

Boksa başlamadan önce her kız gibi birçok taciz yaşadığını söyleyen Yücel, "Kadına şiddet ve tacizler zamanımızda çok arttığı için her kadının kendini savunacak kadar bir dövüş sporu öğrenmesini tavsiye ediyorum. En azından ufakta olsa bunun bir faydasının olacağını düşünüyorum. Yaptığım sporu ise gerek kalmadıkça dışarıda kullanmamaya çalışıyorum. Bu sporun zorlukları dışında güzellikleri de var. Bir kadın olarak bu sporu kesinlikle hemcinslerime tavsiye ediyorum" dedi.

Osimhen Antalyaspor maçında oynayacak mı? Galatasaray'da bilmece çözülüyor Osimhen Antalyaspor maçında oynayacak mı? Galatasaray'da bilmece çözülüyor Haberi Görüntüle

'KALICI OLMAK İSTİYORUM'

Başarıya aç genç boksör şu anlık kariyerine odaklandığını, ileride zamanın neyi göstereceğini bilmediğini söyleyerek, "Bir gün boks camiası içinde küçük çocukları geliştirmek ve onlara yardımcı olmak istiyorum. Aynı zamanda boksun güzelliklerini onlara da katmak istiyorum. Hem sağlık açısından hem ise insan için sporun önemi ve faydası oldukça büyük.  Dolayısıyla zaman ve mekân fark etmeksizin insanların sporla ilgilenmelerini öneriyorum" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading