Yandex Metrica

Sitede Ara

Edirne’ye hücum: Otellerde yer bulamayanlar bahçelerde konakladı

Edirne’ye hücum: Otellerde yer bulamayanlar bahçelerde konakladı

Bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için binlerce vatandaşın Edirne’ye hücum etti. Güreş müsabakalarını izlemek için gelenler vatandaşlar, otellerde yer bulamayınca Selimiye Cami'si çevresinde kurdukları çadırlarda konakladı.

Spor

05.07.2024, 12:51

Kültürel Mirasımızın önemli bir parçası olan "Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali" 4 Temmuz'da Edirne'de başladı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 663’üncüsü Edirne'de gerçekleştiriliyor.

Edirne’nin düğünü, güreşlerin olimpiyatı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 4 altın kemerin sahibi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in karşılanması ile resmen başladı.

Erken Final! Ronaldo ve Mbappe karşı karşıya geliyor: Portekiz- Fransa maçı ilk 11'leri Erken Final! Ronaldo ve Mbappe karşı karşıya geliyor: Portekiz- Fransa... Haberi Görüntüle

23 BAŞPEHLİVAN KATILDI

Ağa Selim, Edirne protokolü tarafından Selimiye Cami önünde karşılandı. Dün ön eleme müsabakalarıyla başlayan yağlı güreşe büyük bir ilgi var.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, bu yıl Kırkpınar’da format değişikliğine gitti. Değişiklikten dolayı tarihinde sporcular ilk kez lig usulü puanlamayla katılım hakkı elde etti.

Taihi organizasyonda, bu yıl ilk kez uygulanan ön elemeye 23 başpehlivan katıldı.

Alman Milletvekili Hakan Çalhanoğlu'nu onurlandırmak istedi: Tepkiler çığ gibi büyüdü! Alman Milletvekili Hakan Çalhanoğlu'nu onurlandırmak istedi: Tepkiler çığ gibi büyüdü! Haberi Görüntüle

OTELLERDE YER KALMADI

Bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için binlerce vatandaşın Edirne’ye hücum etti. Pazar gününe kadar devam edecek yağlı güreşleri yerinde izlemek isteyen vatandaşlar nedeniyle şehirdeki otellerde dolup taştı.

Nuri Şahin, Antalyaspor'u Dortmund'a taşıdı Nuri Şahin, Antalyaspor'u Dortmund'a taşıdı Haberi Görüntüle

BAHÇELERDE KONAKLADILAR

Otellerde yer bulamayan güreş severler, çadırlarda sabahlamayı tercih etti. Başta Edirne'deki cami bahçeleri mesken tutan vatandaşlar, kent merkezinde bulunan meydan ve parkları adeta kamp alanına dönüştürdü. Hazırlıksız gelen ve yanında çadır bulunmayan güreş severler ise çimlere serdikleri kartonlar ve battaniyeler üzerinde sabahladı. Bazı vatandaşlar ise kaldırımlarda, kamyonetlerin kasalarında ve cami avlusunda uyudu.

Volkan Demirel'in acı günü: Babası ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti Volkan Demirel'in acı günü: Babası ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

REKORTMEN AĞADAN BIRAKMA SİNYALİ

Öte yandan Kırkpınar’ın "rekortmen" ağasından bırakma sinyali geldi. Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, "İyi bir aday çıkarsa ağalığı bırakırım. Benim 15 yılım oldu ve artık yorulduk. Ağanın da değişmesi lazım. Hep aynı yüz" ifadelerini kullandı.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading