Yandex Metrica

Sitede Ara

Ertuğrul Doğan'dan flaş Bankalar Birliği açıklaması: Resmi olarak çıkacağız

Ertuğrul Doğan'dan flaş Bankalar Birliği açıklaması: Resmi olarak çıkacağız

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün finansal yapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri sermaye artırımı başvurusuyla, Türkiye Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacaklarını ve tüm banka kredilerini kapatacaklarını açıkladı.

Spor

27.08.2024, 16:12

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün mali durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda Doğan, kulübün yaptığı sermaye artırımı başvurusuyla elde edilecek kaynaklar sayesinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) anlaşmasından resmi olarak çıkacaklarını ve tüm banka kredilerini kapatacaklarını bildirdi. Doğan, bu hamleyle kulübün yıllık 500-600 milyon liralık faiz yükünden kurtulacağını vurguladı.

Galatasaray ayrılığı resmen açıkladı: Sözleşmesi feshedildi Galatasaray ayrılığı resmen açıkladı: Sözleşmesi feshedildi Haberi Görüntüle

SIFIR BORÇ POLİTİKASI

Başkan Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un mali yapısını güçlendirmek için attıkları bu adımın, kulübün geleceğini güvence altına almak açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Faiz oranlarının yüzde 55 seviyelerinde seyrettiği bir ortamda, bu sürecin başarıyla tamamlanmasının kulübe büyük bir finansal rahatlama sağlayacağını ifade eden Doğan, "Sıfır borç politikasına doğru attığımız önemli adımlardan bir tanesi olan sermaye artırımı ile birlikte Trabzonspor'un geleceğini güvence altına almak yolunda ciddi mesafe almış olmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye - İzlanda maçının hakemi belli oldu Türkiye - İzlanda maçının hakemi belli oldu Haberi Görüntüle

ÖZ KAYNAKLARIN POZİTİFE ÇEVRİLMESİ

Doğan, sermaye artışının kulübün öz kaynaklarını pozitife çevirme yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu sayede, UEFA'nın pozitif öz kaynak kuralı gibi birçok mali kriterin Trabzonspor için sorun olmaktan çıkacağını ifade etti. Doğan, KAP'ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) açıkladıkları raporlar incelendiğinde, sadece banka kredilerinden değil, diğer birçok borçtan da kurtulmak için ciddi adımlar attıklarının görülebileceğini vurguladı.

Serdar Saatçı, Trabzonspor'da! Transferin detayları belli oldu Serdar Saatçı, Trabzonspor'da! Transferin detayları belli oldu Haberi Görüntüle

VERGİ BORÇLARI İÇİN YENİ PLAN

Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un vergi borçlarına ilişkin de önemli bir ödeme planı yapacaklarını belirtti. Sigorta prim borcu olmayan Trabzonspor'un, vergi borçlarını da yapılandırarak "Sıfır borç politikası" hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.

Trabzonspor, bu finansal adımlar sayesinde mali yapısını güçlendirerek, uzun vadede daha sağlam bir ekonomik yapıya kavuşmayı hedefliyor. Başkan Doğan'ın bu açıklamaları kulübün mali geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading