Yandex Metrica

İspanya- İngiltere! Final maçı ne zaman? Şampiyon takım ne kadar ödül alacak?

İspanya- İngiltere! Final maçı ne zaman? Şampiyon takım ne kadar ödül alacak?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası final heyecanı ile devam ediyor. Finalistler dün oynana Hollanda- İngiltere maçıyla birlikte netlik kazanadı. İngiltere uzatmalarada Warkins'in golüyle Hollandayı 2-1 mağlup etti ve finalde İspanya'nın rakibi olmayı başardı. Şimdi ise herşeyin gözü oynanacak dev finale çevrilmiş durumda. İspanya- İngiltere EURO 2024 final maçı Berlin Olimpiyat Stadın'da sahne alacak. Kupayı alan takım ise Avrupa'nın en büyüğü olacak. İşte İspanya- İngiltere maçı hakkında tüm detaylar...

Spor

11.07.2024, 15:34

Almanya'nın ev sahiğliği yaptığı tam 10 şehirde gerçekleşen dev karşılaşmaların artık sonuna geldi. 24 takımın kıran kırana mücadele verdiği turnuvada finale yükselen İspanya ve İngiltere oldu.

Karşılaşmadan galip ayrılan takım hem Avrupa'nın en büyüğü unvanına hem de kupaya sahip olacak. 

Yarı final etabında İspanya, rakibi Fransa'yı 2-1 mağlup etmeyi başarırken, diğer tarafta İngiletere ise Hollanda'yı uzatma dakikaslarında bulduğu 2. golle 2-1 mağlup etti. Son finalist İngiltere bu sefer kupayı müzesine götürmeye çok yakın görünüyor. 

Nefes kesen dev finalin ne zaman oynanacağı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor ve araştırılıyor.

Galatasaray'dan sürpriz sağ bek hamlesi! Temasa geçti Galatasaray'dan sürpriz sağ bek hamlesi! Temasa geçti Haberi Görüntüle

İNGİLTERE ÜST SÜTE 2. KEZ FİNAL GÖRDÜ

Hollanda maçı ile tarihinde 4. kez yarı final oynayan İngilizler, daha önce 1 kez EURO 2020 finalinde mücadele ederek İtalya'ya penaltılarda mağlup olmuştu.

Turnuva tarihinde şampiyonluk yaşayamayan İngiltere, 1968 ve 1996'da da yarı final oynadı ancak finale kalamadı.

Son dakika... Fenerbahçe-Lugano maçı öncesi 11'ler belli oldu: Mourinho'dan sürpriz kadro Son dakika... Fenerbahçe-Lugano maçı öncesi 11'ler belli oldu: Mourinho'dan sürpriz... Haberi Görüntüle

İSPANYA, 3 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

İspanya ekibi, tarihinin 4. Avrığa şampiyonlığuna bir adım daha yaklaştı. Kazandığı 3 şampiyonlukla dev turnuvada en fazla kupayı müzesine götüren 2 takımdan biri olan İspanya, adını 5'inci kez finale yazdırdı. 1964, 2008 ve 2012'de kupaya uzanan İspanyollar, 1984'te ise ikinci oldu.

Hakem Alper Ulusoy'dan sürpriz karar Hakem Alper Ulusoy'dan sürpriz karar Haberi Görüntüle

İSPANYA İNGİLTERE FİNAL MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK? 

İspanya ile İngiltere arasında gerçekleşecek dev final, 14 Temmuz Pazar günü saat 22.00'de Berlim Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: Sadece odaklanmamak gerekiyor Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: Sadece odaklanmamak gerekiyor Haberi Görüntüle

OLMO, İNGİLTERE İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Dani Olmo, turnuvadaki 5. maçında Fransa'ya akrşı attığı golle organizasyondaki gol sayısını 3'e yükseltti.

Son 16 turunda Gürcisyan ve çeyrek finalde Alamnya filelerini havalandıran 26 yaşındaki futbolcu, yarı finalde Fransa maçını da boş geçmeyerek üst üste 3 karşışaimada gol sevinci yaşadı.

Djiku için sürpriz transfer ihtimali: Rakamı açıkladılar Djiku için sürpriz transfer ihtimali: Rakamı açıkladılar Haberi Görüntüle

EURO 2024 ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜ NE KADAR?

EURO 2024'te mücadele eden 24 takım 9.24 milyon Euro katılım ücreti alacak. Takımlar her galibiyet başında 1 milyon Euro alırken beraberlikte ise 500.000 milyon Euro kazanacak. 

son 16 turuna kadan 16 takım ise 1.5 milyon Euro ödülün sahibi olurken çeyrek finale yükselen ekipler 2.5 milyon Euro alacak.

Yarı finale yükselen Fransa, İngiltere, Hollanda ve İspanya gibi takımlara yarı finale çıkma hakkı olarak 4 milyon Euro ödenecek.

 Avrupa Şampiyonu olan takıma ek olarak 8 milyon € ödenirken ikinci takım ise 5 milyon euro ödeme alacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading